Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μια βραδιά στο Saint – Tropez…

Ιστορίες της πόλης, γραμμένες μονομιάς… χωρίς διόρθωση και «χτένισμα»

 

Γράφει η Τζέλα Τζίνα Τζένη Δελαφράγκα

delafragaΜπονζούρ, μπονζούρ…

Καλώς σας βρήκα. Ζε σουί ραντρέ από διακοπές στο Saint Tropez. Την τελευταία φορά σας είχα πει για τον Αντωνάκη και τον Βίκτορα. Φυσικά έχει και συνέχεια η ιστορία αλλά, τα νέα είναι άλλα!

Εκεί που καθόμουν ένα βράδυ στο μπαρ του Residence de la Pinède, στο Saint Tropez, με πλησιάζει ένας κύριος. Ψηλός και Ελληνοαμερικάνος. Η γκρίζα κομψή γοητεία του είναι δόλωμα δε λέω… αλλά η Τζέλα Τζίνα Τζένη, δεν τσιμπάει στα ροζ αγκίστρια…

Είχαμε αδειάσει την πρώτη Dom Perignon, όταν αυτός, γυρίζει με ύφος James Bond (όποιον Bond προτιμάτε) και μου λέει:

« Oh Jella! Gina! Jennie!… I would like to have dinner with you! And… with your three women that you hide!»

Tι εξυπνάδες Θεέ μου…! Aυτός κάτι θέλει, σκέφτομαι…

Γουαν άουερ λέιτερ…

Εγώ ήδη πλήττω και αυτός δεν έχει βάλει γλώσσα μέσα του. Ωστόσο, το λαυράκι με το λάιμ είναι πολύ νόστιμο, όπως και η σαλάτα με πατάτα country style, πορτοκάλι και σαφράν. Και μιας και έχουμε περάσει στα… κυρίως, η γκρίζα κομψότατη αρρενωπή γοητεία επιτέλους αποκαλύπτεται:

«Ξέρεις τον Εύσωμο και τον Λιγνό;» με ρωτά.

Δεν μιλάω.

«Εννοώ τους δυο γνωστούς Ελληνες που ενώ δεν έχουν καμία σχέση ο ένας με τον άλλον, κινούνται στον ίδιο χώρο. Το… Shipping», συνεχίζει. Και κάνει νόημα στον σερβιτόρο για ανανέωση κρασιού.

la_residence_de_la_pinede_recreation_saint_tropez_france

Δύο τσακωμένοι εφοπλιστές

«Μα είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους!», λέει γελώντας!

«Πρώτα από όλα, ο ένας είναι SMALL και ο άλλος EXTRA LARGE. Ο Λιγνός, είναι ένα καλοδιατηρημένο old boy του City, με πολυτελές αμάξι, άπλετη ώρα για τσάι και πολλές πτήσεις από Λονδίνο προς Αθήνα και αντίστροφα.

 Ο Εύσωμος, είναι ένας γνωστός παράγων. Τα γραφεία τους στον Πειραιά, είναι σε απόσταση 5λεπτου delivery καφέ. Το… Λιμάνι βλέπεις, τους κρατά σε απόσταση αναπνοής. “Οσο κι αν θέλουν να μη βλέπουν ο ένας τον άλλο. Α, ναι, ξέχασα να σου πω πως… είναι στα μαχαίρια! Κι αν ποτέ βρεθούν σε κοινές εκδηλώσεις, κοινωνικές και πολιτιστικές ο Χοντρός μπορεί να πλησιάσει τον Λιγνό, αλλά ο Λιγνός θα τον προσπεράσει σαν να πρόκειται για… κουνούπι. Παρά τα κυβικά του!»

Μπλα, μπλα, μπλα… Κρασί

Κρασί… Μπλα, μπλα, μπλα.

«Και που λες, ο Εύσωμος, ο οποίος σύμφωνα με τον κύκλο του Λιγνού, είναι δημιούργημα του γρουσούζη Δρακουμέλ, κάποτε φέρθηκε στον τελευταίο όπως ο Ιούδας στον Ιησού. Μιλάμε για μεγάλη προδοσία… Εφόσον υποστήριξε τον απατεώνα συνεργάτη του…»

«More wine for the lady?», ρωτά ο σερβιτόρος και την ώρα που του χαμογελάω καταφατικά, θέλω να με απαγάγει επί τόπου και να πιούμε όλες τις Dom Perignon κάτω από τα αστέρια της Νότιας Γαλλίας…

Αλλά όχι. Είμαι αναγκασμένη να ακούσω αυτή την κομψή βαρεμάρα που θέλει να σπείρει τα κουτσομπολιά των Ελλήνων εφοπλιστών… (Τη γλίτωσε η πρώην κολλητή μου, η Σίβυλλα, και την πληρώνω εγώ! Καταλάβατε πως πάει; Ούτε στις διακοπές δεν ησυχάζεις…)

residence de la pinedeΚαι… ζήλια για τα media

«Ο Λιγνός αν και με πιο αριστοκρατική ανατροφή, ζηλεύει τον Εύσωμο που έχει απλωθεί στα media, και θέλει κι εκείνος. Και σκοπεύει να το κάνει διακριτικώς…», μου λέει η γκρίζα κομψή ανία που έχω απέναντί μου.

«Πάντως εγώ να ξέρεις, επειδή τυγχάνει να γνωρίζω και τους δύο, ένα έχω να πω: πως είναι καλές ψυχές κατά βάθος».

«Η αβάσταχτη ελαφρότητα της διπλωματίας» γυρίζω και του λέω με ένα σκούρο βυσσινί Chanel χαμόγελο. «Γιατί δεν τους κάνετε μια συμφιλίωση λοιπόν;», τον ρωτάω με αθωότητα.

«Αστειεύεσαι αγαπητή μου; Όσες πιθανότητες έχεις να τα βρεις εσύ με τη Σίβυλλα, άλλες τόσες έχουν και εκείνοι!»

Καλέ, αυτός ξέρει πολλά!, σκέφτομαι. Και πέρασε και στον ενικό…

O αινιγματικός επίλογος

«Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;», ρωτώ.

«Επιτέλους! Σου ερέθισα λίγο το υπεροπτικό σου μυαλουδάκι;» μου λέει ευθαρσώς και εγώ νιώθω το make up στα μάγουλά να σπάει σαν πασχαλινό αυγό. Κοιτάζω με απορία.

«Λύσε λοιπόν το γρίφο, Τζέλα Τζίνα Τζένη…», λέει και η βραδιά κλείνει με μαύρη σοκολάτα, raspberries και τον εξής αινιγματικό επίλογο:

«Γλυκιά μου…, μετά από μια στροφή από τις φαρμακαποθήκες και άλλες επενδύσεις που έκανα θα σου πω πως… στα φωτοβολταϊκά, αν η βιομάζα είναι 70 ή 90 μπαίνεις μέσα. Και η άδεια παραγωγής εξαρτάται με το αν είσαι ΠΑΠ ή ΠΑΚ. Παίρνεις λοιπόν όρους σύγκρισης και ΕΠΟ…»

Υ. «Cars a la plage de Saint Tropez, a summer day I meet you there, I take your hand I say mon chere, and we’re in love!”

(Visited 1 times, 1 visits today)
By