Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Μια οικογενειακή ιστορία»: Τρεις γενιές Ξυλούρη

family afairΕνα ντοκιμαντέρ – οδοιπορικό από τα Ανώγεια της Κρήτης ως τη Μελβούρνη της Αυστραλίας καταγράφει μια οικογενειακή ιστορία, όχι όμως οποιασδήποτε οικογένειας. Από τον Ψαραντώνη, στον γιό του Ψαρογιώργη και τα παιδιά του που σπουδάζουν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, η ταινία ξεδιπλώνει το πορτραίτο μιας οικογένειας που έχει τη δύναμη να θυσιάσει και να κερδίσει τα πάντα μέσα από τη μουσική.

Οι τρεις γενιές της οικογένειας Ξυλούρη παρουσιάζονται σε μια ταινία που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014, ενώ στέφθηκε με επιτυχία η καμπάνια μικροχρηματοδότησης της στην πλατφόρμα Kickstarter, που συνεχίζεται για ακόμα 9 ημέρες.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 5.000 λίρες που ήταν ο αρχικός στόχος. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν τα έξοδα του ταξιδιού και της διαμονής στην Αυστραλία.

«Με το βαρύ όνομα των «Ξυλούρηδων», η μουσική είναι αυτό που ενώνει και παράλληλα διαχωρίζει τις 3 γενιές ταλαντούχων μουσικών της οικογένειας. Με ενδιαφέρει να εξερευνήσω πώς κάθε μέλος της οικογένειας σχετίζεται με την παράδοση και πόσο τους επηρεάζει στις επιλογές τους. Πόση ελευθερία έχουν οι διαφορετικές γενιές να αποφασίζουν -για τη ζωή τους και για τη μουσική τους- όταν μια τόσο ζωντανή, πλούσια και βαριά κληρονομιά συνοδεύει το κάθε τους βήμα;», αναφέρει στο σκηνοθετικό σημείωμα η Αγγελική Αριστομενοπούλου.

*Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το afamilyaffair.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By