Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μικροαλλαγές προς εξευμενισμό των «ανταρτών»

Την παραμονή τμήματος των Δημοτικών Αστυνομικών στους Δήμους, έστω και σε άλλες ειδικότητες, επεξεργάζεται η κυβέρνηση ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή, το βράδυ της Τετάρτης. Τη Δευτέρα σύσκεψη των βουλευτών της Ν.Δ.

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Aλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, ειδικά εις ότι αφορά του δημοτικούς αστυνομικούς, επεξεργάζεται η κυβέρνηση με στόχο να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ενόψει της ψηφοφορίας της προσεχούς Τετάρτης.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι και η προσπάθεια… μασάζ των διαφωνούντων που εμφανίζονται επιφυλακτικοί να στηρίξουν τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. Μάλιστα, για την προσεχή Δευτέρα, στα γραφεία της Ν.Δ. στη Λεωφ. Συγγρού, προγραμματίζεται συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος με τη συμμετοχή και των εμπλεκόμενων υπουργών προκειμένου να εξηγηθεί το σχέδιο νόμου στους βουλευτές, να απαντηθούν απορίες και προβληματισμοί και, κυρίως, να αναζητηθεί κοινά αποδεκτή μέση λύση. Προοίμιο της συνεδρίασης της Δευτέρας αποτέλεσε η χθεσινή σύσκεψη των στελεχών της ΝΔ που συμμετέχουν στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με τους κ. Στουρνάρα, Μητσοτάκη, Γεωργιάδη, Μιχελάκη και Αθανασίου.

Η κριτική των βουλευτών επικεντρώνεται στα κριτήρια που θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να κριθεί αν οι δημοτικοί υπάλληλοι, και κυρίως οι δημοτικοί αστυνομικοί, θα μεταταγούν στην ΕΛΑΣ, σε άλλη υπηρεσία ή θα βρεθούν στην ανεργία. Από πλευράς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξετάζεται ήδη να υπάρξει δέσμευση ότι τμήμα αυτού του προσωπικού, περίπου 10% του συνόλου, θα παραμείνει στις δομές των Δήμων, σε άλλες διοικητικού χαρακτήρα ειδικότητες, καλύπτοντας έτσι τα κενά που υπάρχουν στους μηχανισμούς των ΟΤΑ, ειδικά σε απομακρυσμένες ή νησιωτικές περιοχές.

Στη σύσκεψη της Δευτέρας, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να έχει δύσκολο έργο, δεδομένου ότι γαλάζιοι και πράσινοι βουλευτές ζητούν επιτακτικά εξηγήσεις για το πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι στην τοπική αυτοδιοίκηση και ποιοί είναι αυτοί που δεν κινδυνεύουν. Επί του παρόντος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνει ότι δεν θα θιγούν όσοι προσελήφθησαν μέσα από το σκληρό πυρήνα του ΑΣΕΠ και αναμένεται τη Δευτέρα να δώσει σαφέστερο στίγμα για το τί εννοεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By