Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται της ΝΔ κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, όπως δείχνει δημοσκόπηση της GPO

ekloges1
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, τόσο για τις εθνικές εκλογές όσο και για τις ευρωεκλογές, καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21,4% και η ΝΔ 20,2%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,2%, το ΚΚΕ με 6,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,4% και η ΔΗΜΑΡ με 3,8%.

Στο ερώτημα «ανάμεσα στους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 42,8% των ερωτηθέντων, έναντι 30% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Κανέναν από τους δύο απαντάει το 26,3% των ερωτηθέντων.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,8% και η ΝΔ 19%. Και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7%, και το ΚΚΕ με 7%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%.

Στο μεταξύ, σε δημοσκόπηση  της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών» προκύπτει ότι το 44% των ερωτηθέντων επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας,  23% αυτοδύναμες μονοκομματικές, ενώ το 12% οικουμενική κυβέρνηση.

By