Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μισέλ Πλατινί: το αφεντικό… τρελάθηκε!

Το αφεντικό (ο πρόεδρος στην περίπτωσή μας)… τρελάθηκε! Απίστευτες καινοτομίες προτείνει ο Μισέλ Πλατινί -περί αυτού ο λόγος-, αναφορικά με τους κανόνες ποδοσφαίρου.

thumbnailΜέσω του βιβλίου του με τίτλο «Parlons Football» («Μιλάμε για Ποδόσφαιρο»), ο Γάλλος πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ καταθέτει τις δικές του προτάσεις από τις οποίες διαφαίνεται η πρόθεσή του να αλλάξει η μέχρι σήμερα φιλοσοφία του αθλήματος. Με τι τρόπο όμως…

Μεταξύ άλλων ο Πλατινί προτείνει την εισαγωγή της «λευκής κάρτας» στο… τσεπάκι του διαιτητή και την οποία θα βλέπουν οι… διαμαρτυρόμενοι προς τον «άρχοντα» του αγώνα ποδοσφαιριστές και θα εκτίουν στον πάγκο της ομάδας τους την ποινή δεκάλεπτης αποβολής. Μετά από το δεκάλεπτο, οι παίκτες θα μπορούν να επιστρέψουν κανονικά στο ματς!

«Για να καταπολεμήσουμε την μανία των ποδοσφαιριστών να διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις των διαιτητών, η οποία λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας, προτείνω τη δημιουργία μίας λευκής κάρτας, η οποία θα σημαίνει μία προσωρινή αποβολή δέκα λεπτών και παραμονή του τιμωρημένου στον πάγκο. Μην το μπερδέψουμε με την κίτρινη κάρτα, η οποία απευθύνεται στα φάουλ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης», αναφέρεται στο απόσπασμα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας προτείνει επίσης και την αύξηση του αριθμού των αλλαγών που μπορεί να πραγματοποιήσει ένας προπονητής από τρεις σε πέντε!

«Οι προπονητές να μπορούν να κάνουν δύο αλλαγές στο ημίχρονο, διατηρώντας πάντα το δικαίωμα των τριών κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Το παιχνίδι έτσι δε θα πλήττεται από το μειονέκτημα των διακοπών, αλλά θα υφίσταται κάποιες μετατροπές».

Οι καινοτόμες προτάσεις του Μισέλ Πλατινί συνεχίζονται, όσον αφορά τους επόπτες και τους διαιτητές: «Να μπορούν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο εάν χρειαστεί, και να εγκαταλειφθεί το όριο ηλικίας των διαιτητών».

Τι (θα) γίνεται όμως όταν ο τελευταίος αμυντικός κάνει φάουλ; Εξαρτάται που βρίσκεται: «Εάν είναι μέσα στην περιοχή πρέπει να υποδειχθεί πέναλτι και κίτρινη κάρτα. Εάν είναι έξω από αυτή, πρέπει να υποδειχθεί φάουλ και να αποβληθεί ο ποδοσφαιριστής». Δίκαια μοιρασιά…

Αυτά και άλλα πολλά από τον πάλαι ποτέ μεγάλο (τεράστιο) ποδοσφαιριστή που έγινε και συγγραφέας και που η θέση του τού παρέχει κάθε δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει.

Β.Μελ.

 

By