Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μιχάλης Γιαννόγκωνας: O σκληρός χρυσαυγίτης που κατέθεσε το καταστατικό της νέας Χρυσής Αυγής

Μια νέα γενιά στελεχών, άγνωστα στο ευρύ κοινό, βγάζει μπροστά η Χρυσή Αυγή, η οποία κατέθεσε καταστατικό ίδρυσης νέου κόμματος με την επωνυμία «Εθνική Αυγή».

1Ο χρυσαυγίτης πολιτευτής και μέλος της Κ.Ε. της Μιχάλης Γιαννόγκωνας παρέδωσε το νέο καταστατικό στον Αρειο Πάγο.

Ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας, ο οποίος δηλώνει ιδιωτικός υπάλληλος, ήταν υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στη Β” Αθηνών αλλά δεν εξελέγη. Εμφανίζεται δίπλα σε όλα τα κορυφαία στελέχη της ΧΑ και είναι παρών στις εκδηλώσεις της.

Το καταστατικό υπογράφουν 206 ιδρυτικά μέλη, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι πολιτευτές της οργάνωσης και μέλη των οικογενειών τους. Με την κατάθεση του καταστατικού ο πρόεδρος της καινούριας Χρυσής Αυγής και οι υπογράφοντες διεκδικούν την νομιμοποίηση του νέου κόμματος, όπως επιτάσσει ο νόμος.

Συμπτωματικά εκείνος που παρέλαβε το καταστατικό της Εθνικής Αυγής είναι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Πρόκειται για τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό ο οποίος μετά από εντολή της Ευτέρπης Κουτζαμάνη είχε διενεργήσει την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής η οποία κατέληξε σε άσκηση ποινικών διώξεων.
Δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή ποιά θέση στην ιεραρχία του νέου ακροδεξιού κόμματος θα έχει ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας αλλά δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι η ηγεσία του κόμματος τον επέλεξε για να βγει μπροστά μια κρίσιμη στιγμή.

Golden Dawn Member of Parliament Ilias Kasidiaris

By