Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μιχαλολιάκος: Κακέχτυπο Μπερλουσκονισμού η υποψηφιότητα Μώραλη

Έντονη επίθεση κατά του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού από τον νυν και υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά

peiraias600_180214

Με ιδιαίτερα επικριτικό τρόπο στάθηκε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος κατά του έτερου υποψηφίου για το Δήμο του Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης στο Βήμα fm.

Μιλώντας ευθέως κατά του Μώραλη αλλά και του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη -ο οποίος στηρίζει το όλο εγχείρημα και είναι μάλιστα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος- ο Βασίλης Μιχαλολιάκος κατήγγειλε πως «έχουμε μια απόπειρα εισβολής με το άθροισμα των αποτυχημένων, κάτω από την ομπρέλα ενός, που θέλει και την πόλη ως λάφυρο. Το άθροισμα του χθες δεν μας οδηγεί στο αύριο, μας οδηγεί κατ” ευθείαν στο προχθές».

«Το φαινόμενο να «αγοράζει» μαζί με τις μετοχές της ομάδας μας και την ψυχή και τους ανθρώπους δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Δεν τους «αγόρασε» κανείς. Ούτε ο Νταϊφάς, ούτε ο Γουλανδρής. Δεν θεώρησαν ότι είναι τσιφλίκι τους» τόνισε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος αναφερόμενος προς τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και συγκρίνοντάς τον με προκατόχους του στον ερυθρόλευκο θώκο. 

Ο δήμαρχος του Πειραιά συνέχισε την κριτική του: «Δεν υπάρχει χώρος να δεχθεί η Ελλάδα ένα κακέκτυπο Μπερλουσκονισμού για τον Πειραιά. Και μάλιστα Μπερλουσκονισμός διά του υπαλλήλου του. Δεν έχω τίποτα με τον κ. Μώραλη, αλλά υπάλληλος είναι. Η εντολή που πήρε είναι αυτή. Αυτή η νοοτροπία όμως: «εγώ ο επιχειρηματίας έχω πάρει την ΠΑΕ Ολυμπιακός θα πάρω και τον Δήμο με έναν υπάλληλό μου», δεν έχει αισθητική δημοκρατίας, δεν έχει στοιχεία δημοκρατίας. Αυτή τη νοοτροπία ότι «με τα χρήματα όλα τα αγοράζω» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Οι ψυχές των ανθρώπων δεν μπορούν να αγοραστούν. Προπαντός δεν μπορεί κανείς να «αγοράσει» τον υπερήφανο πειραϊκό λαό».

Παράλληλα, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος άφησε αιχμές και για την παρουσία του υπουργού Εθνικής Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στην εκδήλωση του Γιάννη Μώραλη λέγοντας πως «στην παλαιά Νέα Δημοκρατία – τη μεγάλη – στη βάση έχω αυτοδυνάμως την απόλυτη επιρροή. Είναι δυνατόν πολιτικοί σημερινοί να διαρρήξουν τη σχέση που έχω εγώ με την εκλογική βάση της παλαιάς μεγάλης ΝΔ; Είναι πολύ αδύναμοι να το κάνουν, ακόμα και αν το ήθελαν».

By