Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μιχελάκης: «Άμεσα το πακέτο στήριξης προς την Κεφαλονιά»

Εντός της ημέρας συνεδριάζει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για τους πληγέντες του σεισμού

seismos1

Άμεσα θα διατεθεί το πακέτο στήριξης προς τους πληγέντες του προχθεσινού σεισμού στην Κεφαλονιά, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ διευκρίνισε ότι θα εφαρμοστεί το ίδιο σύστημα με τους πληγέντες από τις πλημμύρες στα Δωδεκάνησα, δηλαδή θα χρειάζεται μόνο υπεύθυνη δήλωση των δικαιούχων, και κατόπιν θα πραγματοποιούνται έλεγχοι για το αληθές των στοιχείων.

Σημειώνεται ότι, το υπουργείο Εργασίας παρέχει οικονομική ενίσχυση 100 χιλιάδων ευρώ στους δήμους Κεφαλονιάς και Ιθάκης για τους άμεσα πληγέντες. Επίσης, αναστέλλεται για 3 μήνες η υποχρέωση καταβολών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης για Κεφαλονιά και Ιθάκη. Παράταση σε όλες τις βεβαιωμένες οφειλές και τις φορολογικές δηλώσεις για ένα τρίμηνο έδωσε και το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, χθες η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε την αναβολή για ένα μήνα των τρεχουσών υποχρεώσεων των κατοίκων του νησιού, ενώ όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, εντός της ημέρας συνεδριάζει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να αντιμετωπιστεί συνολικά το ζήτημα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By