Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μιχελάκης: Να πάμε σε εκλογές με το νέο νόμο

Να καταρτιστεί ένας νέος εκλογικός νόμος χωρίς κομματική χροιά, επιθυμεί ο υπουργός Εσωτερικών

MixelakisΤην άποψη ότι οι επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν με το νέο εκλογικό νόμο εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών. Ο Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταρτιστεί ένας νέος εκλογικός νόμος χωρίς κομματική χροιά, καθώς  είναι κάτι που ζητάει και η ίδια η κοινωνία, επικαλούμενος και σχετική δημοσκόπηση της  εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

Παράλληλα, απέρριψε το σενάριο πρόωρων εθνικών εκλογών λέγοντας ότι «από επιλογή της κυβέρνησης δεν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές».

Σχετικά με το ζήτημα της κινητικότητας ο υπουργός Εσωτερικών περιέγραψε τα επόμενα βήματα, επανέλαβε ότι το μέτρο είναι διαρθρωτικό και όχι δημοσιονομικό, ενώ τόνισε ότι οι δήμοι θα πρέπει να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού τους, καθώς το χρονοδιάγραμμα είναι πιεστικό και η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013. Σύμφωνα με τον υπουργό, όπως είπε και δημοτικοί υπάλληλοι θα ενταχθούν στο νέο κύμα της κινητικότητας, πέραν των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών, ενώ σε ό,τι αφορά τα δημοτικά ραδιόφωνα, ο Γιάννης Μιχαλάκης υποστήριξε ότι οι δήμοι θα πρέπει να αποφασίσουν για το προσωπικό που θα απασχολούν μέσω της αξιολόγησης.

Στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων στην αυτοδιοίκηση ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι στο εξής όλες οι υπηρεσίες των δήμων εκτός από την πρόνοια θα πρέπει να επαναξιολογηθούν, ενώ θα πρέπει οι δήμοι να καταρτίζουν τους προϋπολογισμούς τους με βάση τα πραγματικά δεδομένα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By