Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ομπάμα: Καλεί ξανά το Κογκρέσο να δράσει γρήγορα για shutdown

 Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τους Ρεπουμπλικανούς

obama-thinking-irs-in-the-dark-640-whitehouse1-600x350

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε ξανά σήμερα το Κογκρέσο να ενεργήσει γρήγορα ώστε να ξαναλειτουργήσουν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες αλλά και να αυξήσει άμεσα το νόμιμο όριο του χρέους. «Έχω την ισχυρή εντύπωση ότι υπάρχουν αρκετές ψήφοι» στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να περάσουν τα νομοσχέδια, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος καλώντας και πάλι τους βουλευτές «να οργανώσουν μια ψηφοφορία αμέσως».

Ο Ομπάμα έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά την επίσκεψή του στην Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA), σκοπός της οποίας ήταν να υπογραμμίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες λόγω του κλεισίματος του κράτους. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από την τροπική καταιγίδα Κάρεν, η FEMA ανακάλεσε στην εργασία υπαλλήλους που είχαν τεθεί σε αναγκαστική αργία. Δεδομένου ότι η καταιγίδα έχει πλέον εξασθενήσει, η Υπηρεσία θα ξαναστείλει στα σπίτια τους 100 από αυτούς, είπε ο πρόεδρος.

Ο Ομπάμα τόνισε ότι θα επιθυμούσε να συνομιλήσει με τους Ρεπουμπλικάνους για τα πάντα, όχι όμως υπό την απειλή του κλεισίματος ή της χρεοκοπίας του κράτους. Σημείωσε μάλιστα ότι είναι πρόθυμος να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους Ρεπουμπλικάνους και να μιλήσουν για το θέμα της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας ή για άλλα θέματα, αφού προηγουμένως θα έχει αυξηθεί το όριο του χρέους.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, οι Δημοκρατικοί έχουν ήδη κάνει συμβιβασμούς αφού αποδέχτηκαν το αίτημα των Ρεπουμπλικάνων για το επίπεδο των δαπανών που θα είναι χαμηλότερο απ΄ όσο θα επιθυμούσαν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By