Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπαλασόπουλος: Αιτία πολέμου αυτά που ειπώθηκαν με τους υπουργούς για ΠΟΕ-ΟΤΑ

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου καταργείται η δημοτική αστυνομία

fosphotos.com
fosphotos.com

Μόνο η νομοθετική ρύθμιση που θα γίνει τώρα ή το Σεπτέμβριο απομένει για τους δημοτικούς αστυνομικούς, ανέφεραν οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και Διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την συνάντηση που είχαν με συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Και αυτό γιατί όλες οι συμφωνίες με την Τρόικα έχουν ολοκληρωθεί.

Μόνο το 5-10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνουν στους δήμους και αυτοί ως υπάλληλοι, ενώ ένα άλλο ποσοστό θα μεταφερθεί έπειτα από αξιολόγηση το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Μεταξύ άλλων σε διαθεσιμότητα θα βγουν μέχρι τέλος Ιουλίου οι σχολικοί φύλακες και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα καταργηθεί η δημοτική αστυνομία. Σε ποσοστό 5%-10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνουν στους δήμους ως υπάλληλοι ενώ ένα άλλο ποσοστό- το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα- θα μεταφερθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έπειτα από αξιολόγηση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε ότι «Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αιτία πολέμου όλα αυτά που ειπώθηκαν»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 11 το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Καραισκάκη με κεντρικό σύνθημα είναι « Καμία απόλυση».

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By