Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τη νύχτα

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική

emprismos

Εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε επτά διαφορετικά σημεία της Αθήνας τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Οι εμπρηστικές επιθέσεις ξεκίνησαν από τα Κάτω Πατήσια όταν άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται έξω από πολυκατάστημα, ενώ στην συνέχεια στόχος έγινε το ΑΤΜ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Γλυφάδα.

Επιθέσεις σημειώθηκαν και σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης στα βόρεια προάστια με επιθέσεις στα ΑΤΜ της Πειραιώς στο Μαρούσι και της Eurobank στο Χαλάνδρι.

Επιπλέον, δυο επιθέσεις έγιναν στα ΑΤΜ της Εθνικής και της Πειραιώς στην Νέα Σμύρνη, ενώ οι άγνωστοι εμπρηστές έβαλαν φωτιά και σε αυτοκίνητα. Συνολικά έξι αυτοκίνητα έγιναν παρανάλωμα του πυρός μεταξύ των οποίων το αυτοκίνητο της πρεσβείας της Αργεντινής στου Παπάγου και δύο αυτοκίνητα της Νομαρχίας Αθηνών στο Αιγάλεω.

Τέλος, σημειώθηκε και επίθεση με πολιτικό χρώμα καθώς άγνωστοι έβαλαν φωτιά στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στου Ζωγράφου.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να εμποδίσουν την επέκταση των πυρκαγιών πριν αυτές πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις και απειλήσουν την ζωή των περιοίκων.

By