Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπαρόζο: «Αδιανόητα τα γεγονότα στην Ουκρανία»

Μήνυμα για επικράτηση της ειρήνης από τον επικεφαλής της Κομισιόν

baroso1

Για τα τελευταία γεγονότα στην Ουκρανία και τις παρεμβάσεις από το εξωτερικό τοποθετήθηκε το Σάββατο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σχολιάζοντας τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, ο Πορτογάλος αξιωματούχος σημείωσε πως «συγκλονιστήκαμε από τις αναφορές για την παραβίαση της κυριαρχίας της Ουκρανίας.Πρόκειται για γεγονότα, τα οποία θα θεωρούσαμε αδιανόητα στον 21ο αιώνα. Οι προκλήσεις στην Κριμαία πρέπει να αντιμετωπιστούν με σεβασμό για την ουκρανική ενότητα και κυριαρχία. Ελπίζω ότι η διεθνής κοινότητα θα σταθεί στο πλευρό μας ώστε να διατηρηθούν οι αξίες και να εγγυηθεί η περιφερειακή και διεθνής ειρήνη».

Ο Μπαρόζο αναφερόμενος στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΕ, έκανε λόγο για «πτώση των τειχών και οικοδόμηση γεφυρών», δήλωσε πως όλοι συνεργάζονται για τη δημιουργία μίας νέας Ευρωπαϊκής Ένωσης βασισμένοι σε κοινές αξίες.

«Μια ένωση βασισμένη σε κοινή συναίνεση και όχι στη βία, δομημένη στις αξίες της τήρησης των νόμων, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης. Μία ένωση που πιστεύει ότι κάθε άνθρωπος μετράει, κάθε άνθρωπος πρέπει να γίνεται σεβαστός», δήλωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

By