Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπαχρέιν: Μολότοφ και συλλήψεις πριν το F1 Gran Prix [βίντεο]

f1 bahrainΕν όψει του Gran Prix της F1 την Κυριακή, νέα επεισόδια και συλλήψεις διαδηλωτών πραγματοποιήθηκαν χθες στο Μπαχρέιν, την ώρα που το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκαζε την σιωπή των διοργανωτών σε ότι αφορά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι διωκτικές αρχές του Μπαχρέιν αντιμετώπισαν με  δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης τους διαδηλωτές, οι οποίοι πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της διοργάνωσης.

Αυτό ανέφεραν μάρτυρες, ενώ αξιωματικοί της αστυνομίας έχουν συλλάβει αρκετά άτομα που κατηγορούνται για κλοπή και εμπρησμό αυτοκινήτων, χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα στην πίστα της F1.

Πλήθος διαδηλωτών φώναζαν συνθήματα όπως, «Όχι στην ΄F1 του αίματος» και «ο αγώνας σας αποτελεί έγκλημα», το οποίο διέλυσαν οι δυνάμεις της τάξης με τη χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου. Οι διαδηλωτές απάντησαν ρίχνοντας πέτρες και κοκτέιλ μολότοφ, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης της χώρας δηλώνουν ότι δεν αντιτίθενται στην πραγματοποίηση του Γκραν Πρι αλλά θέλουν να εισακουσθούν οι διεκδικήσεις τους για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

[content_left title=»»] [/content_left]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By