Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπενφίκα και Σεβίλη στο μεγάλο τελικό τoυ Europa League

Ισπανοί και Πορτογάλοι ξεχώρισαν στην μακρά πορεία τους στη διοργάνωση και διεκδικούν το έπαθλο με μοιρασμένες πιθανότητες

uefa-europa-league

Μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού σήμερα το βράδυ (9.45) στο Τορίνο, εκεί όπου Μπενφίκα και Σεβίλη κοντράρονται στον τελικό του Europa league.

Ισπανοί και Πορτογάλοι ξεχώρισαν στην μακρά πορεία τους στη διοργάνωση και διεκδικούν το έπαθλο με μοιρασμένες πιθανότητες.

Η Σεβίλη από τη μια, το καμάρι της Ανδαλουσίας, με δύο κατακτήσεις Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (έτσι λεγόταν παλαιότερα το Europa league) –το 2006 και 2007 και η Μπενφίκα με τη βαριά φανέλα από την άλλη, με δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών –αλλά πάνε πολλά χρόνια από τότε (1961, 1962).

Οι «αετοί» της Λισαβόνας που, πέρυσι, έχασαν τον τελικό από την Τσέλσι και μάλιστα στις καθυστερήσεις, μια από τις ομάδες που απέκλεισαν στην πορεία τους ήταν και ο ΠΑΟΚ, ενώ στα ημιτελικά απέκλεισαν τη Γιουβέντους. Οι ανδαλουσιάνοι πήραν το εισιτήριο για τον τελικό με απίθανο τρόπο καθώς, στον ημιτελικό, βρέθηκαν πίσω στο σκορ (3-0) από την Βαλένθια αλλά, με γκολ στις καθυστερήσεις άρπαξαν την πολυπόθητη πρόκριση.Ο σημερινός είναι ο τρίτος μόλις, Ιβηρικός τελικός στα Κύπελλα της Ευρώπης.

Ο πρώτος ήταν το 1961 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (Μπενφίκα-Μπαρτσελόνα 3-2 στη Βέρνη) και ο δεύτερος το 1962 (Μπενφίκα-Ρεαλ Μαδρίτης 5-3 στο Άμστερνταμ). Λέτε το αποτέλεσμα να γύρει και πάλι στην πλευρά των Πορτογάλων;

Βαγγέλης Μελέκογλου

By