Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπερλουσκόνι: Θα συνεχίσω να πρωταγωνιστώ στην πολιτική σκηνή

«Φοβάμαι ότι θα κληθώ και πάλι να αναλάβω το ρόλο του ηγέτη»

silvio_berlusconiΤην πρόθεσή του να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην ιταλική πολιτική σκηνή εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης ΡΑΙ.

«Το σημερινό σχήμα, ο Λαός της Ελευθερίας (PdL) θα συνεχίσει να υφίσταται, ως συμμαχία των δυνάμεων της κεντροδεξιάς. Το κόμμα μου θα ονομασθεί και πάλι Φόρτσα Ιτάλια και φοβάμαι ότι θα κληθώ και πάλι να αναλάβω τον ρόλο του ηγέτη», είπε χαρακτηριστικά ο Καβαλιέρε.

Τα σχόλια του κ. Μπερλουσκόνι έρχονται στον απόηχο της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του για την πολύκροτη υπόθεση Ρούμπι-γκειτ, για την οποία καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης και ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Ερωτηθείς για την επίμαχη υπόθεση, ο κ. Μπερλουσκόνι απάντησε πως η καταδίκη του «θυμίζει το θέατρο του παραλόγου», αφού «γίνεται αναφορά σε κατάχρηση εξουσίας χωρίς να υπάρχει κανένας που να έχει υποστεί αυτή την κατάχρηση. Και αυτό συνέβη και με την κατηγορία για συμμετοχή σε προαγωγή στην πορνεία».

Στην συνέντευξή του ο Μπερλουσκόνι υπογράμμισε επίσης ότι «κάποιοι προσπαθούν να πετύχουν την ολοκλήρωση του εικοσαετούς πολέμου» που υποστηρίζει ότι διεξάγεται σε βάρος του, «πλήττοντας την εικόνα του, την περιουσία του, τα πολιτικά του δικαιώματα και τώρα ακόμη και την ελευθερία του».

Σχολιάζοντας το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου της Ρώμης να καταβάλει αποζημίωση στον εκδότη Κάρλο Ντε Μπενεντέτι, ύψους περίπου 490 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της αγοράς του εκδοτικού οίκου Μονταντόρι, η οποία θεωρήθηκε διαβλητή, ο Μπερλουσκόνι σημείωσε:

«Από την όλη υπόθεση βγήκα εγώ ζημιωμένος, αφού λόγω πολιτικών παρεμβάσεων, αναγκάστηκα να παραχωρήσω στον Ντε Μπενεντέτι μια εφημερίδα, περιοδικά και ακόμη και ένα χαρτοβιομηχανία. Μας ζητούν να καταβάλουμε αποζημίωση πενταπλάσια της αξίας των μετοχών του οίκου Μονταντόρι που έχουμε στην κυριότητά μας. Είναι αδιανόητο».

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Κάρλο Ντε Μπενεντέτι χαρακτήρισε «ξεδιάντροπο» τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπογραμμίζοντας ότι «όπως πάντα, συνεχίζει να προσπαθεί να παραποιήσει την αλήθεια και παραλείπει να αναφέρει ότι κατάφερε να ελέγξει την Μονταντόρι χάρη σε δωροδοκία δικαστικού».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By