Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μπλε καράτια… στο σφυρί!

Ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου μπλε διαμαντιού στον κόσμο ζητά 20 εκατ. δολάρια

 

Της Λητώς Μησιακούλη

sotheby's logo Μια από τις πιο δυνατές συμφωνίες στην αγορά διαμαντιών σφραγίστηκε με πρωταγωνιστές τον οίκο Sotheby’s και τον ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου μπλε διαμαντιού στον κόσμο!

Οι ψίθυροι βέβαια διαδίδουν πως εμπλέκονται αρκετοί μεσάζοντες στην συγκεκριμένη πώληση, που αναμένεται να γράψει νέο ρεκόρ στην κατηγορία. «Η μοιρασιά θα είναι πολύ μεγάλη», επιμένουν.

Πρόκειται για το φανταχτερό μπλε «Premier Blue», άψογης κοπής και καθαρότητας, που ζυγίζει 7,59 καράτια, και ο πωλητής ζητά μέσω Sotheby’s 20 εκατ. δολάρια!

 

  Το μεγάλο δέλεαρ

Όπως ανακοίνωσαν οι Sotheby’s, όχι μόνο είναι ένα από τα πιο σπάνια διαμάντια που έχουν εμφανιστεί στην αγορά, αλλά και το μεγαλύτερο στρογγυλό μπλε διαμάντι που έχει ποτέ βαθμολογήσει το Γεμολογικό Ινστιτούτο Αμερικής.

Αφού πρώτα εκτεθεί σε Γενεύη,  Λονδίνο,  Νέα Υόρκη και Ντόχα για να «ανάψει» το αγοραστικό ενδιαφέρον των συλλεκτών αλλά και την κερδοσκοπία των dealers διαμαντιών, το «Premier Blue» με τις αμέτρητες έδρες, θα πουληθεί στη δημοπρασία Σπάνιων Διαμαντιών που θα πραγματοποιήσουν οι Sotheby’s στις 7 Οκτωβρίου στο Χονγκ Κονγκ.

 the-premier-blue-

«Δεν υπάρχουν πολλά χρωματιστά διαμάντια με τέτοια άψογη κοπή!», επισημαίνουν τα στελέχη του οίκου εξηγώντας πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη διαδικασία κοπής, γι’ αυτό και το «Premier Blue», θα είναι το μεγάλο φαβορί του sale.

Το προηγούμενο ρεκόρ των Sotheby’s στην κατηγορία ήταν για ένα μπλε διαμάντι βάρους 6,01 καρατίων το οποίο πουλήθηκε τον Οκτώβριο του 2011 για 1.686.505 δολάρια.

sotheby's previous record diamond

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By