Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μπλόκο Μεϊμαράκη στις fast track ψηφοφορίες

Ο πρόεδρος της Βουλής συστήνει στην κυβέρνηση να μην ξαναφέρει τροπολογίες προς ψήφιση με τη διαδικασία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

meimarakis 01Αυστηρές συστάσεις στην κυβέρνηση να μην καταθέτει τροπολογίες σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, απηύθυνε από έδρας ο Πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης.

Μετά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τις δύο τροπολογίες που έχουν ενταχθεί στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου «Επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων» που συζητείται από το πρωί στη Βουλή, ο Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε τόσο με τον γ.γ. της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο, όσο και με τους αρμόδιους υπουργούς και τους εκπροσώπους των κομμάτων για να εξεταστεί το ζήτημα.

Μεταφέροντας την άποψη της κυβέρνησης ότι τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά και κρίνεται επιβεβλημένη η ψήφιση των δύο τροπολογιών (η πρώτη ρυθμίζει μεταξύ άλλων θέματα προαιρετικής ασφάλισης και η δεύτερη την κατοχύρωση του 6μηνου που χάθηκε για τους φοιτητές λόγω των κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια), ο Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε ότι είναι η τελευταία φορά που «έρχονται» τροπολογίες σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Την πρωτοβουλία του Ευ. Μεϊμαράκη επαίνεσαν όλα τα κόμματα, τα οποία ωστόσο, επεσήμαναν αφενός πως τείνει να γίνει κανόνας από την κυβέρνηση η νομοθέτηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και αφετέρου πως μέσα από τροπολογίες η κυβέρνηση συχνά περνάει από την πίσω πόρτα ολόκληρα νομοσχέδια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By