Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μπουχός έγιναν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Βουλή: Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την περασμένη Παρασκευή

© fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
© fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Όπως ο διάολος το λιβάνι δείχνουν να αποφεύγουν τις τελευταίες ημέρες τη Βουλή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα τάγματα εφόδου και τις δράσεις των μελών του νεοναζιστικού μορφώματος, οι βουλευτές του Νίκου Μιχαλολιάκου απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.

Τελευταία φορά που στη Βουλή είδαν και άκουσαν βουλευτή της Χρυσής Αυγής ήταν την περασμένη Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την «πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και προστασία των θυμάτων αυτής». Ο Χρ. Παππάς και ο Ηλ. Κασιδιάρης είχαν καταγγείλει πολιτική σπέκουλα εις βάρος τους.

Από την περασμένη Παρασκευή ωστόσο, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν συμμετείχαν στην συζήτηση που έγινε με Έλληνες ευρωβουλευτές για την επικείμενη ελληνική προεδρία στην επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων, ούτε στην συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΚΤΕΛ το απόγευμα της Δευτέρας στην αρμόδια επιτροπή, ούτε και σήμερα που συζητείται το νομοσχέδιο για τα αποκαλούμενα «βραχιολάκια» σε υπόδικους και κατάδικους.

Μοναδική παρουσία ήταν αυτή του Ηλ. Κασιδιάρη που έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας μια δήλωση στις τηλεοπτικές κάμερες για τον βρώμικο πόλεμο που δέχονται εξαιτίας της ραγδαίας –όπως υποστήριξε- ενίσχυσης της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι  η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των 32 δικογραφιών που έχει αποστείλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και αφορούν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος θα ενεργήσει ταχύτατη ανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν, εκτός των άλλων αδικημάτων, έχει συσταθεί εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.

Επίσης με εισήγηση του Ν. Δένδια και απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. έπαυσε η συνοδεία αστυνομικών σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής ενώ επεξεργάζεται νομοθετική πρόταση τροποποίησης του άρθρου 7 του Νόμου 3023/2002, σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων.

Η πρόταση αναστολής αφορά, κόμματα των οποίων οι αρχηγοί ή κρίσιμος αριθμός βουλευτών ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής του παραπέμπονται για αδικήματα των άρθρων 187 ή 187Α ή 187Γ ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών.

Στο μεταξύ μετά την απόρριψη από την κυβέρνηση του αιτήματος των Τσίπρα και Κουβέλη για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για το θέμα με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ευ. Μεϊμαράκη.

Για το ρόλο της Βουλής στις πολιτικές δράσεις που θα αναληφθούν για την πλήρη απομόνωση της Χρυσής Αυγής ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, ο θα έχει η Βουλή, ο Ευ. Μεϊμαράκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By