Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μπρος – πίσω από την κυβέρνηση

Αποσύρθηκαν οι τροπολογίες για το ΤΑΙΠΕΔ και το γένος στις στρατιωτικές σχολές.

-Του Κώστα Πουλακίδα-

bouli vouli
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Σε νομοθετικό μπρος – πίσω βρίσκεται η Βουλή, καθώς η κυβέρνηση τη μία ημέρα καταθέτει επειγόντως τροπολογίες και την άλλη ημέρα τις αποσύρει.

Το βράδυ της Τετάρτης κατατέθηκαν 4 τροπολογίες, ανάμεσά τους ήταν 2 τροπολογίες από το Υπουργείο Οικονομικών (για το ΤΑΙΠΕΔ και την καταβολή του ΦΠΑ), 1 του Υπουργείου Υγείας (για το ΕΣΥ) και 1 από το Υπουργείο Παιδείας (για τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»).

Την Πέμπτη που έπρεπε να ψηφιστούν αναβλήθηκε η συζήτηση για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» (και θα γίνει την επόμενη εβδομάδα), ενώ αποσύρθηκε η τροπολογία για το ΤΑΙΠΕΔ.

Παράλληλα υπήρξε άλλη μία απόσυρση τροπολογίας, εκείνης των 84 βουλευτών της ΝΔ που ζητούσαν να εισάγονται σε στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές μόνο όσοι είναι Έλληνες στο γένος. Η τροπολογία είναι βουλευτική και είχε καταταθεί σε κύρωση συμφωνίας και από την πλευρά του προεδρείου επισημάνθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Η κυβέρνηση δεν αποσαφήνισε αν θα την αποδεχθεί, αλλά οι βουλευτές ξεκαθάρισαν ότι θα την καταθέσουν εκ νέου σε κανονικό νομοσχέδιο. Μέχρι τότε θα γίνονται διαβουλεύσεις, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντιδρούν έντονα.

 

By