Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

«Μπότοξ» σε όσους θέλουν το παλιό ΠΑΣΟΚ συνιστά ο Ν. Ανδρουλάκης

Στροφή από το παλιό ΠΑΣΟΚ και νέα ατζέντα ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στη συνδιάσκεψη για την ΕΛΙΑ

Nikos Androulakis

Επικριτικός σε ότι συμβολίζει το παλιό ΠΑΣΟΚ εμφανίσθηκε την Κυριακή ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην ιδρυτική συνδιάσκεψη για την ΕΛΙΑ, υπογραμμίζοντας ότι  «εγκαταλείπουμε όλα αυτά που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή κατάσταση», ζητώντας νέα ατζέντα, νέος λόγος, νέα αντίληψη και νέα κουλτούρα.  Για τον κ. Ανδρουλάκη «η δική μας Κεντροαριστερά προτείνει ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο».

«Αν θέλετε νέες φατσούλες για να κουβαλήσουν στις πλάτες τους το παρελθόν, καλύτερα να κάνετε μπότοξ. Εμείς δεν έχουμε να απολογηθούμε για το παρελθόν. Εμείς όμως θα απολογηθούμε για το μέλλον» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης .

Συγκεκριμένα ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: 

«Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Ας μιλήσουμε όμως και για το σημερινό μας εγχείρημα.Η Κεντροαριστερά δεν είναι επινόηση, αλλά κοινωνικό αίτημα. Μην ψάχνετε το νέο πίσω από ρεκλάμες και επικοινωνιακά κατασκευάσματα. Νέο σημαίνει νέα ατζέντα, νέος λόγος, νέα αντίληψη και νέα κουλτούρα. Αν θέλετε νέες φατσούλες για να κουβαλήσουν στις πλάτες τους το παρελθόν, καλύτερα να κάνετε μπότοξ.

Εμείς δεν έχουμε να απολογηθούμε για το παρελθόν. Εμείς όμως θα απολογηθούμε για το μέλλον.Σήμερα δεν εγκαταλείπουμε τα σύμβολα και την παράδοσή μας. Εγκαταλείπουμε όλα αυτά που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή κατάσταση.

Κρατάμε την θετική μας συμβολή στον τόπο, όλα αυτά τα μεγάλα και τα σημαντικά που προσέφερε η δημοκρατική παράταξη στην χώρα και τον ελληνικό λαό.

Σήμερα δεν υπερασπιζόμαστε την Κεντροαριστερά που δεν υποτάσσεται στην ενιαία σκέψη του μονόδρομου που καλούνται να υπηρετήσουν οι άριστοι χωρίς όμως κανέναν ιδεολογικό προσανατολισμό.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε μια Κεντροαριστερά που θα ανεχτεί ξανά να συγκυβερνήσει με την Ακροδεξιά, όπως το 2011 με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, προλειαίνοντας το έδαφος για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Την Κεντροαριστερά που μιλάει για κανονικό κράτος αλλά υπονομεύει τις λειτουργίες του κανονικού κόμματος. Την Κεντροαριστερά που απαξιώνει τις μάχες της παράταξης λέγοντας ότι το 47% των πολιτών στις εκλογές του 2012 ψήφισε υπευθυνότητα, απενοχοποιώντας όλους αυτούς που έπαιξαν στις πλάτες μας.  Δεν ξεχνάμε λοιπόν ούτε τα Ζάππεια του κυρίου Σαμαρά , ούτε τα ισοδύναμα και αντίρροπα του κυρίου Κουβέλη που έγιναν καπνός αμέσως μετά τις εκλογές.

Η δική μας Κεντροαριστερά θέτει ως πυρήνα του προγράμματός της την προστασία των αδυνάμων μέσα από ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που μειώνει τις κοινωνικές ανισότητες που δημιούργησε η οικονομική κρίση. Που αντιπαρατίθεται με τη Δεξιά που δαιμονοποιεί το κράτος σε κάθε του μορφή υπονομεύοντας το δημόσιο συμφέρον αλλά και με την οπισθοδρομική Αριστερά που δεν κατανοεί ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι το πολιτικό όπλο των αδυνάμων απέναντι στα κατεστημένα που χρεοκόπησαν τη χώρα.

Η δική μας Κεντροαριστερά αγωνίζεται για τη Δημοκρατία, υπερασπιζόμενη την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική κινητικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η δική μας Κεντροαριστερά προτείνει ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο και δεν κρύβει την διαχρονική αδύναμη παραγωγική βάση και τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της χώρας κάτω από το χαλί της άλογης δημοσιονομικής και χρηματοοικονομικής επέκτασης.

Η δική μας Κεντροαριστερά δίνει δυνατότητα στον υπερχρεωμένο λαό με γενναίες και δίκαιες ρυθμίσεις των οφειλών του να επαναπροσδιορίσει με όρους αξιοπρέπειας το μέλλον του.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Δεν απευθυνόμαστε κατά κύριο λόγο στους διαχειριστές και τους αφηγητές της κρίσης, αλλά στους πολίτες που τη βίωσαν με τον χειρότερο και πιο άδικο τρόπο. Αυτούς χρειαζόμαστε και αυτούς θα συναντήσουμε πόρτα πόρτα σε όλη την Ελλάδα από αύριο που ξεκινάει ο δύσκολος αλλά ωραίος μας αγώνας.
Καλή δύναμή σε όλους».

By