Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μυτιληναίος: Αύξηση καθαρών κερδών 36,5% στο α” τρίμηνο

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου, παραμένοντας σε συγκρίσιμα επίπεδα με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, διαμορφώθηκε στα 343,3 εκατ. ευρώ, έναντι των 358,0 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους

mitilinaiosA

Αύξηση των καθαρών κερδών του κατά 36,5% και των λειτουργικών κερδών (EBITDA) κατά 28% ανακοίνωσε ο όμιλος Μυτιληναίος  για το πρώτο τρίμηνο του 2014, επισημαίνοντας παράλληλα τη δημιουργία ισχυρών ταμειακών ροών και τη βελτίωση του πιστωτικού του προφίλ.

Συγκεκριμένα, λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν στα 67,7 εκατ. ευρώ από 52,9 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2013, ενώ τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 15,2 εκατ. ευρώ έναντι 11,1 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου, παραμένοντας σε συγκρίσιμα επίπεδα με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, διαμορφώθηκε στα 343,3 εκατ. ευρώ, έναντι των 358,0 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους.

«Ο όμιλος, στις αρχές του 2014, παρουσιάζει ισχυρά μεγέθη στηριζόμενος στις σταθερά θετικές επιδόσεις της ΜΕΤΚΑ  στον αυστηρό έλεγχο του κόστους στον τομέα της Μεταλλουργίας, και στη συνεισφορά του τομέα Ενέργειας. Παράλληλα, συνεχίζεται με ραγδαίο ρυθμό η αποκλιμάκωση του καθαρού δανεισμού που διαμορφώνεται πλέον σε 436,9 εκατ. ευρώ από 724,8 εκατ. στο τέλος του 2012. Η συνεχής μείωση του καθαρού δανεισμού, σε συνάρτηση με την αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, βελτιώνει ακόμα περισσότερο το πιστωτικό προφίλ του ομίλου, γεγονός που αναμένεται να επιφέρει σημαντική μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους το επόμενο διάστημα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Για το επόμενο διάστημα, ο όμιλος τονίζει πως θα παραμείνει προσηλωμένος στη δημιουργία ισχυρών ταμειακών ροών και τον αυστηρό έλεγχο του κόστους, ενισχύοντας στρατηγικά την παρουσία του στις διεθνείς αγορές.

By