Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μόνος πρώτος ο Παναθηναϊκός μετά από την νίκη επί του Αστέρα

Στους 3 βαθμούς η διαφορά της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου από τη δεύτερη θέση

1075840

Φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στα πλέι οφ έγινε ο Παναθηναϊκός, που σημείωσε την πρώτη νίκη σε αυτή τη διαδικασία επικρατώντας του -αήττητου έως απόψε- Αστέρα στην Τρίπολη με 3-1 και τέθηκε επικεφαλής στη βαθμολογία.

Οι «πράσινοι» έφτασαν στους επτά βαθμούς, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ και τους Αρκάδες στους τέσσερις και τον Ατρόμητο στους τρεις, ενώ με τρεις αγωνιστικές να απομένουν έχουν τα δύο παιχνίδια (Ατρόμητος, Αστέρας) στην έδρα τους.

Ο αγώνας είχε πολύ καλό ρυθμό από την αρχή και μόλις στο 2ο λεπτό ο Λούι ανάγκασε τον Καπίνο να πέσει στη γωνία του για να αποκρούσει το σουτ, ενώ στο 6΄ ο Βάλντο πλάσαρε από μακριά αλλά αστόχησε και στο 10΄ ο Πέτριτς αποχώρησε τραυματίας.

Μια κεφαλιά του Ντε Μπλάσις (19΄) έφυγε άουτ, ένα πολύ καλό σουτ του Μπαράλες (26΄) πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι, αλλά στο 29ο λεπτό ήταν οι φιλοξενούμενοι που άνοιξαν το σκορ με τον Κλωναρίδη (είχε αντικαταστήσει τον Πέτριτς), με το νεαρό επιθετικό να δέχεται την τελική πάσα από τον Μπεργκ.

Ο Αστέρας είχε πάντως ακόμη μία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο αλλά η επικίνδυνη κεφαλιά του Μπαράλες στο 34΄ ήταν και πάλι άστοχη, ενώ στο 54΄ ο Καπίνο νίκησε τον Ουσέρο στο μεταξύ τους τετ α τετ, φάση που δημιουργήθηκε από το εκπληκτικής έμπνευσης «τακουνάκι» του Ντε Μπλάσις στον συμπαίκτη του.

Οι γηπεδούχοι έχαναν τις ευκαιρίες, οι «πράσινοι» όμως όχι κι έτσι στο 57ο λεπτό έγινε το 0-2 με την ένατη φετινή ασίστ του Μπεργκ, ο οποίος αυτή τη φορά έκανε ευτυχισμένο τον Αμπέντ!

Αφού ο Μπαράλες δεν κατόρθωσε να σκοράρει ούτε στο 61΄, όταν τη «σκαστή» κεφαλιά του απέκρουσε εντυπωσιακό ο Καπίνο, η αρκαδική ομάδα μείωσε τελικά σε 1-2 στο επόμενο λεπτό, με φοβερό δεξί βολέ του Ουσέρο έξω από την περιοχή.

Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη αναθάρρησαν καθώς χρόνος υπήρχε, όμως η προσπάθεια για την ισοφάριση τους έκανε ευάλωτους στις αντίπαλες αντεπιθέσεις κι έτσι ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρίες με τους Κλωναρίδη (64΄ και 70΄) και Αμπέντ (73΄), για να «κλειδώσει» τη νίκη ο Λαγός που έγραψε το 3-1 στο 76΄, από μπαλιά του Κλωναρίδη.

Πηγή: naftemporiki.gr

By