Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μόσχα κατά Ουάσινγκτον για Συρία

Τα στοιχεία που παρουσίασαν οι ΗΠΑ  δεν πείθουν καθόλου τη Ρωσία για τη χρησιμοποίηση χημικών όπλων από το καθεστώς της Δαμασκού.

syria chemical weapons«Μας έδειξαν μερικές εικόνες όπου δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο: ούτε γεωγραφικοί χάρτες, ούτε ονόματα… Αυτά που μας έδειξαν στο παρελθόν και πιο πρόσφατα οι Αμερικανοί εταίροι μας, καθώς και οι Βρετανοί και οι Γάλλοι δεν μας πείθουν καθόλου», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας.

Η Κίνα από την πλευρά της εξέφρασε «σοβαρή ανησυχία» για το ενδεχόμενο ανάληψης μονομερώς στρατιωτικής δράσης στη Συρία μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι θα προσφύγει στο Κονγκρέσο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε την ψήφο του Κονγκρέσου για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της Δαμασκού. Η Γαλλία τάχθηκε υπέρ της στρατιωτικής δράσης, αλλά η Βρετανία δεν θα συμμετάσχει σε μία τέτοια επιχείρηση μετά την αρνητική ψήφο της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι οι επιθεωρητές που επέστρεψαν το Σάββατο από τη Συρία δεν πρόκειται να καταλήξουν σε κανένα συμπέρασμα πριν από τα αποτελέσματα των αναλύσεων επί των δειγμάτων που έχουν περισυλλέξει, οι οποίες μπορεί να διαρκέσουν και τρεις εβδομάδες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By