Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μύθος ή αλήθεια οι θεραπευτικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού;

Σύμφωνα με την έρευνα δεν βρέθηκε καμία απόδειξη σε ότι αφορά  την πολυδιαφημισμένη αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη προστατευτική δράση ενός βασικού συστατικού του κρασιού, της ρεσβερατρόλης

wine-cellar_1774643b

Νέα επιστημονική έρευνα αμφισβητεί τις θεραπευτικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού. Σύμφωνα με την δημοσίευση των Αμερικανών, Ιταλών και Ισπανών ερευνητών , με επικεφαλής τον καθηγητή Ρίτσαρντ Σέμπα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζόν Χόπκινς, στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου JAMA e Internal Medicin , δεν βρέθηκε καμία απόδειξη σε ότι αφορά την  πολυδιαφημισμένη αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη προστατευτική δράση ενός βασικού συστατικού του κρασιού, της ρεσβερατρόλης.

Εν ολίγοις δεν αποδείχθηκε  ότι η εν λόγω ουσία όντως προστατεύει από καρδιοπάθεια και καρκίνο ή ότι παρατείνει τη διάρκεια της ζωής. Επειδή πλέον τα πράγματα έχουν μπερδευτεί, οι ειδικοί προτείνουν τη διεξαγωγή νέων ερευνών, ώστε να δοθεί μια οριστική απάντηση σε ποιό βαθμό είναι αλήθεια ή μύθος ότι το κόκκινο κρασί και όποιο άλλο τρόφιμο ή ποτό που περιέχει ρεσβερατρόλη, είναι ωφέλιμο για την υγεία σε βάθος χρόνου. Σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters,οι ερευνητές  παρακολούθησαν την υγεία σχεδόν 800 ηλικιωμένων κατοίκων (άνω των 65 ετών) σε δύο χωριά της περιοχής Κιάντι της Τοσκάνης, από όπου προέρχεται και το ομώνυμο κρασί.

By