Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μ. Κεραυνός: Αναξιόπιστη Ένωση κρατών η ΕΕ και η Ευρωζώνη

cyprus-europe flagsΟ επικεφαλής και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας Κύπρου, Μάκης Κεραυνός κρίνει την απόφαση του Eurogroup ως εχθρική που βάζει την κυπριακή οικονομία σε καταστροφικές συνέπειες και αδιέξοδα διλήμματα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν τραπεζίτης εκτιμά ότι «με την τελευταία απόφασή της για την Κύπρο, που είναι συνέχεια αποφάσεων για άλλες χώρες, η Ε.Ε. έχει η ίδια χάσει την αξιοπιστία της και έχει απολέσει την εμπιστοσύνη των λαών της Ευρώπης, οι οποίοι κάθε μέρα γίνονται φτωχότεροι και αυξάνονται οι άνεργοι», ενώ προσθέτει πως η απόφαση αυτή θα έχει σίγουρα συνέπειες σε άλλες χώρες, τουλάχιστον σ’ αυτές που έχουν σήμερα προβλήματα σταθερότητας, όπως η Ιταλία.

Σύμφωνα με το philenews.com, καταλήγει λέγοντας ότι «είναι πολύ άδικη απόφαση για τους πελάτες και επενδυτές της Ελληνικής Τράπεζας, οι οποίοι τιμωρούνται γιατί επέλεξαν μια τράπεζα η οποία πήρε έγκαιρα ορθές αποφάσεις για αντιμετώπιση της κρίσης και παραμένει εύρωστη χωρίς να έχει αποταθεί για στήριξη ούτε στην κυβέρνηση ούτε σε κάποιο μηχανισμό».[space size=»30″]

By