Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέα έκρηξη με νεκρούς στο Λίβανο

Πολυάριθμοι τραυματίες από νέα έκρηξη στην πόλη Χερμέλ

c4a7788a281ebdebe62e2df4351431efb1b64940

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο από την έκρηξη του οποίου τυλίχθηκε στις φλόγες ένα βενζινάδικο στην πόλη Χέρμελ, προπύργιο του σιιτικού κινήματος Χεζμπολλάχ στον ανατολικό Λίβανο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μαρουάν Σαρμπέλ. «Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και πάνω από 15 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ερευνούμε εάν επρόκειτο για μια επίθεση αυτοκτονίας», είπε ο Σαρμπέλ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μάναρ, που ανήκει στη Χεζμπολλάχ.

Η έκρηξη, η οποία σημειώθηκε γύρω στις 18:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ είχε πέσει το σκοτάδι, προκάλεσε μια τεράστια πυρκαγιά που εμπόδισε την επέμβαση των σωστικών συνεργείων. Τηλεοπτικά δίκτυα του Λιβάνου μετέδωσαν εικόνες με τεράστιες φλόγες στον τόπο της επίθεσης.

Η έκρηξη, η οποία σημειώθηκε κοντά σε ένα ορφανοτροφείο κι ένα κτίριο όπου εδρεύει μια φιλανθρωπική οργάνωση που συνδέεται με έναν εξέχοντα σιίτη ιερωμένο, ήταν η δεύτερη στην πόλη Χέρμελ, η οποία θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολλάχ, μέσα σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες. Την 16η Γενάρη, σε μια παρόμοια επίθεση είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

By