Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέα αναδιάρθρωση του χρέους «βλέπει» η Citigroup

Ανησυχούν οι οικονομολόγοι για την κρίση στο Ευρώ

Economist-on-Greece-007Οι περισσότεροι οικονομολόγοι εξακολουθούν να βλέπουν την «ευρωκρίση» ως το μεγάλο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία και όχι την κατάσταση στις ΗΠΑ. «Στις χώρες της περιφέρειας του ευρώ η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πιο επικίνδυνη», λέει στη σημερινή Die Welt ο Βίλεμ Μπουίτερ.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της αμερικανικής Citigroup τονίζει ότι «εάν τα προγράμματα λιτότητας φτάσουν στα πολιτικά τους όρια και δεν υπάρχει προοπτική για μεταφορές κεφαλαίων από τις χώρες του πυρήνα, η μόνη δυνατή λύση είναι αυτή της κρατικής χρεοκοπίας».

Στην περίπτωση της Ελλάδας, ο Αμερικανοβρετανός οικονομολόγος αναμένει σύντομα νέα αναδιάρθρωση του χρέους. Το ίδιο υποστηρίζει και για την περίπτωση της Κύπρου. Επίσης, τονίζει ότι ενώ η Ισπανία σημειώνει πρόοδο, υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος να καταστεί η Ιταλία προβληματική περίπτωση, εκτιμά ο Βίλεμ Μπουίτερ. «Οι πολιτικοί θεσμοί στην Ιταλία λειτουργούν χειρότερα και από αυτούς των ΗΠΑ», προειδοποιεί ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By