Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέα δίωξη κατά του Κάντα για τα εξοπλιστικά

Και εκπρόσωποι της ERICSSON στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης

kantas600_271213

Ποινική δίωξη σε βάρος του προφυλακισμένου πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα και του αντιπροσώπου στην Ελλάδα της βραζιλιάνικης εταιρείας EMBRAER, άσκησε ο Επίκουρος Εισαγγελέας διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος.

Αυτή τη φορά για τη σύμβαση που υπεγράφη το 2001 με αντίτιμο περίπου 400 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια τεσσάρων Αερομεταφερόμενων Συστημάτων Επιτήρησης Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ).

Ανάδοχος για τα ραντάρ ήταν η σουηδική εταιρία ERICSSON και ο εξοπλισμός επρόκειτο να τοποθετηθεί σε αεροσκάφη τύπου EMBRAER 145.

Σημειώνεται ότι η βραζιλιάνικη εταιρεία είχε προμηθεύει και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος της χώρας μετά την τραγωδία με το ΦΑΛΚΟΝ.

Όπως είχε υποστηρίξει ο Αντώνης Κάντας στην απολογία του, πήρε 150.000 ευρώ σε λογαριασμό του σε τράπεζα στη Γενεύη και άλλες 100.000 ευρώ σε άλλο λογαριασμό.

Μάλιστα, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών φέρεται να είπε πως τον είχε πλησιάσει απόστρατος της πολεμικής αεροπορίας που εκπροσωπούσε την EMBRAER λέγοντάς του ότι αν προχωρήσει το πρόγραμμα δε θα τον ξεχάσει.

Παράλληλα, ποινικές ευθύνες σε βάρος των εκπροσώπων της σουηδικής εταιρείας ERICSSON αναμένεται να αναζητήσει η νέα ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη, ενώ οι εισαγγελικές αρχές της Σουηδίας αναμένεται να υποβάλουν αίτημα δικαστικής συνδρομής έτσι ώστε η φερόμενη δωροδοκία να ερευνηθεί και από τους σουηδικές αρχές.

By