Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μαίνεται ο «ανταρτοπόλεμος» Νέας Δημοκρατίας – Κικίλια

ergasias asfalisi

«Κρέμασε ο ΟΑΕΔ 60.000 δανειολήπτες του ΟΕΚ καταγγέλλει στην Βουλή, ο Γιάννη Μιχελάκης

ergasias asfalisi
© FOSPHOTOS Alexandros Katsis

Συνεχίζεται –όπως όλα δείχνουν- ο «ανταρτοπόλεμος» της Νέας Δημοκρατίας με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια. Ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, καλεί τον υπουργό Εργασίας Γιαννη Βρούτση να απαντήσει σε καταγγελίες περί «αλχημειών» του Ηλία Κικίλια με βάση της οποίες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς επιδότηση επιτοκίου 60.000 δανειολήπτες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιάννης Βρούτσης είχε ζητήσει την παραίτηση του  Ηλία Κικίλια από την διοίκηση του οργανισμού, δημιουργώντας εσωτερικό ζήτημα στην κυβέρνηση.

Ο Γιάννης Μιχελάκης, υιοθετώντας  σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», υποστηρίζει στην ερώτηση του πως οι δανειολήπτες «έμειναν ακάλυπτοι από την επιδότηση επιτοκίου, και δεν συμπεριλαμβάνονται στις προωθούμενες ρυθμίσεις των «κόκκινων δανείων» επειδή ο ΟΑΕΔ «αρνείται να καταβάλλει το ποσό, που ορίζεται στις συμβάσεις των δανειοληπτών ως επιδότηση». Επίσης κάνει λόγο για «αδιαφορία του ΟΑΕΔ» ζητώντας την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας.

 

By