Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κόντρα Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ για την …. «αναστολή» του μνημονίου

Διάσταση απόψεων μεταξύ Τσίπρα – Λαφαζάνη καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ν.Δ – Για διαστρέβλωση μιλα ο ΣΥΡΙΖΑ

NDvsSYRIZA«Τελικά, ποιος είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Λαφαζάνης;» το ερώτημα αυτό θέτει με ανακοίνωση του το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ περί «κατάργησης του μνημονίου». Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι η δήλωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα έχει δηλώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας περί «αναστολής του μνημονίου». Στην ανακοίνωση της Νεάς Δημοκρατίας αναφέρεται χαρακτηριστικά:«Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τη νέα θέση του κ. Τσίπρα για το μνημόνιο- το οποίο, τελικά, δεν θα σκίσει, αλλά θα αναστείλει- και ο Κοινοβουλευτικός του Εκπρόσωπος Π. Λαφαζάνης έσπευσε να τον αδειάσει, υπενθυμίζοντάς του ότι έχουν μιλήσει για ακύρωση…»

Αντιδρώντας στις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας,κύκλοι της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για μία ακόμη προσπάθεια του επικοινωνιακού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας να διαστρεβλώσεις τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να παραπληροφορήσει. Αναφερόμενοι στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist όπου αναφέρεται η λέξη «αναστολή» υποστηρίζουν ότι στην Νέα Δημοκρατία ασχολούνται με μία λέξη και αγνοούν το περιεχόμενο της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που ανέλυσε τις καταστροφικές επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών στην ελληνική οικονομία.

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μνημόνιο σχολιάζει σε ανακοίνωση της και η Δημοκρατική Αριστερά. Οπως αναφέρει « οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μνημόνιο και το ευρώ αλλάζουν εσχάτως ανάλογα με το ακροατήριο.  Λύση δεν είναι καμία από τις ποικίλες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η καταγγελία, η αναστολή, η παύση, το σκίσιμο, η αντικατάσταση, η ακύρωση των συμφωνιών της χώρας κλπ. Λύση είναι μόνο ο συνδυασμός της υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής με συμπληρώσεις και τροποποιήσεις,  που θα κάνουν εφικτή την οικονομική αποτελεσματικότητα και το δίκαιο επιμερισμό των βαρών για τη διέξοδο από την κρίση».

By