Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέα επεισοδιακή εμφάνιση της Μακρή στη Βουλή

Ένα οξύτατο φραστικό επεισόδιο σφράγισε την προγραμματισμένη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων

mitarakis600_060214

Ένα οξύτατο φραστικό επεισόδιο σφράγισε την προγραμματισμένη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, προς το υπουργείο Ανάπτυξης για επιχορήγηση συγκεκριμένης επένδυσης.

Παρόντος του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη ο οποίος είχε προσέλθει στη Βουλή προκειμένου να δώσει απαντήσεις στη βουλευτή, η κ. Μακρή αξιοποίησε το χρόνο που της δίνει ο κανονισμός προκειμένου να καταγγείλει ότι «από το πρωί η Δημόσια Ραδιοφωνία, η οποία εκπέμπει παρανόμως από τη Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, έχει εξαπολύσει συκοφαντική επίθεση σε βάρος» της.

Παρά τις επισημάνσεις του προεδρεύοντος Ιωάννη Τραγάκη ότι πρέπει να αναπτύξει την ερώτησή της και να μην κάνει αναφορές εκτός του θέματος της επίκαιρης ερώτησης, η κ. Μακρή επέμεινε στην καταγγελία της λέγοντας ότι πρέπει να παρέμβουν οι εισαγγελείς αλλά και το προεδρείο της Βουλής, «διαφορετικά είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι».

«Αυτά να πάτε να τα πείτε στο περιστύλιο και όχι εντός της αιθούσης», της είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής. Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς να κάνει χρήσης της δευτερολογίας της και ο υφυπουργός Ανάπτυξης έδωσε την απάντησή του με άδειο το έδρανο της βουλευτού που είχε καταθέσει την ερώτηση.

Η αντίδραση του κ. Μηταράκη για το επεισόδιο, ήταν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απάντησής του, να αποχωρήσει από την Ολομέλεια και να ενημερώσει τους δημοσιογράφους ότι εφεξής δεν θα προσέλθει στη Βουλή για να δώσει απάντηση σε τυχόν νέα ερώτηση της κ. Μακρή, «μετά την προσβλητική συμπεριφορά που επέδειξε». Στην πρωτολογία της πάντως η βουλευτής ανέφερε ότι δόθηκε σε εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα για αιολικό πάρκο, επιχορήγηση ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ για επένδυση με μια μόνο θέση εργασίας.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι για την υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια και βαθμολογία και δεν γίνεται καμία παρέμβαση από την πολιτική ηγεσία.

By