Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κρήτη: Εγκαινιάστηκε η νέα Μονάδα Εντατικής Παίδων του ΠΑΓΝΗ

Το έργο είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

monada1

Στις 11.30 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας υπερσύγχρονης Μονάδας Εντατικής Παίδων του ΠΑΓΝΗ (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ηρακλείου). Η τελετή έλαβε χώρα στον εξωτερικό χώρο υποδοχής της Μονάδας, στο ισόγειο του Α΄ Κτηρίου. Η νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ ,που είναι εφάμιλλη των πολυδύναμων ΜΕΘ Παίδων μεγάλων Πανεπιστημιακών Κέντρων του εξωτερικού και παράλληλα διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό, αποτελεί ευγενική δωρεά και πραγματοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στα πλαίσια του προγράμματος αναμόρφωσης Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Η ΜΕΘ Παίδων, η οποία σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις τελευταίες αυστηρές προδιαγραφές των διεθνών εταιρειών Εντατικής Θεραπείας και εγκρίθηκε απο ειδική επιτροπή πιστοποίησης του Υπουργείου, περιλαμβάνει επτά κλίνες, εκ των οποίων η μία είναι ημερήσιας νοσηλείας για μικροεπεμβάσεις και άλλες βραχείες επεμβάσεις σε παιδιά που απαιτούν ήπια καταστολή. Το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που στελεχώνουν την Μονάδα κάνουν το έργο να μοιάζει ακόμα πιο σημαντικό για όλα τα παιδιά της Κρήτης και των νήσων Αιγαίου.

Η υποστήριξη του Σωματείου ΠΝΟΗ – Σωματείο Φίλων Εντατικής Νοσηλείας Παίδων,οι δωρεές του Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος για την ανανέωση του κινητού μηχανικού ιατρικού εξοπλισμού, καθώς και η συμπαράσταση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ και του Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου-Διευθυντή της ΜΕΘ Ενηλίκων-Καθηγητή Δ. Γεωργόπουλου, που φιλοξένησαν την περιορισμένη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Παίδων στις εγκαταστάσεις της ΜΕΘ Ενηλίκων έως και την ολοκλήρωση της Μονάδας , ήταν καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση του έργου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By