Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα προβλήματα από την κακοκαιρία στην βόρεια Ελλάδα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες

vroxi kataigida kairos

Συνεχίζονται οι έντονες βροχοπτώσεις σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, υπόγεια καταστήματα και αποθήκες, ενώ από τις ξαφνικές καταιγίδες άρχισαν να σημειώνονται και ζημίες σε αγροτικές καλλιέργειες.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά από μια ολιγόωρη μεσημβρινή ανάπαυλα, από τις 6 το απόγευμα το σκηνικό του καιρού είναι φθινοπωρινό και η θερμοκρασία στην πόλη δεν ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στο πολεοδομικό συγκρότημα η πυροσβεστική υπηρεσία δέχεται κλήσεις για άντληση υδάτων, κυρίως στην περιοχή του εμπορικού κέντρου, ενώ από από την καταιγίδα έπεσε και ένα δέντρο στην οδό Βαλτετσίου, στην Κάτω Τούμπα, χωρίς να προκληθούν ζημίες σε σταθμευμένα οχήματα.

Οι βροχοπτώσεις είναι εντονότερες στην Καστοριά, στην Κοζάνη και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, στην Ημαθία, αλλά και στον κάμπο Γιαννιτσών, όπου στον Κρύα Βρύση και σε άλλους οικισμούς με χαμηλό υψόμετρο πλημμύρισαν δρόμοι, αποθήκες, κ.ά. αγροτικές – κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αλλά και καλλιέργειες με δημητριακά, βαμβάκια, αμπέλια, κ.ά. Σε ορεινά χωριά της Πίνδου, στο νομό Γρεβενών, η ορατότητα είναι περιορισμένη, λόγω της ομίχλης και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 10 βαθμούς Κελσίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μεν κανονικά σ΄ ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να κινούνται με προσοχή, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

By