Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προσφυγή ΣΥΡΙΖΑ για το «πετσόκομμα» των δηλώσεων Δραγασάκη

dragasakis in
@fosphotos.com Menelaos Myrillas

Νέα προσφυγή στο ΕΣΡ για την παραποίηση των δηλώσεων του Γ. Δραγασάκη.

Την δεύτερη προσφυγή του μέσα σε λίγες μέρες στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή διαμαρτυρίας του εκπροσώπου τύπου Πάνου Σκουρλέτη. Αφορμή, όπως τονίζει η Κουμουνδούρου είναι «η παραποίηση δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Γιάννη Δραγασάκη» για τον κατώτατο μισθό. Αυτό, όμως, που κυρίως κάνει η Κουμουνδούρου είναι να δημοσιοποιήσει το «σύστημα παραπληροφόρησης» που, όπως ισχυρίζεται, έχει στήσει η ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιστολή στρέφεται εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Best media Group για προφανή παράβαση του δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογίας και της κείμενης ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, ο οποίος φέρεται να παραποίησε τις δηλώσεις Δραγασάκη και μετά αυτές (οι παραποιημένες δηλώσεις) αναπαράχθηκαν από πολλά άλλα ΜΜΕ.

Τι λέει ουσιαστικά η επιστολή Σκουρλέτη; Ότι από τον Best-tv ξεκινά ένα «δίκτυο» που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα blog: dexiextrem.blogspot.gr, planet-greece.blogspot.gr, radar.gr, Newsmessinia.blogspot.gr, axiaplus.gr, pelasgia.blogspot.gr pentapostagma.gr, eleftheriskepsii.blogspot.gr

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Δραγασάκης δήλωσε: «Στο εκλογικό μας πρόγραμμα, απ’ ό,τι θυμάστε, έχουμε τη θέση, ότι αν έχουμε αύριο μια κυβέρνηση, όχι του ΣΥΡΙΖΑ, με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, να είμαστε πάντως, να επηρεάζουμε τα πράγματα, εμείς δεσμευόμαστε να ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό- τον ελάχιστο μισθό, εκεί που ήταν πριν τον μειώσουν. Αυτό και σήμερα μας δεσμεύει. Όσο όμως θα παρατείνεται αυτή η κρίση, όσο η οικονομία θα συρρικνώνεται, τόσο ακόμα και αυτός ο στόχος θα γίνεται δύσκολο να υλοποιηθεί. Και ελπίζω να μην παρεξηγηθεί – μιλάω με κάθε ειλικρίνεια. Δηλαδή όσο θα πέφτει η οικονομία χαμηλά, τόσο θα δυσκολεύεται μετά η ανόρθωση της ή, εν πάση περιπτώσει, θα απαιτεί περισσότερο χρόνο. Με αυτή την έννοια, όσο πιο γρήγορα βρεθεί λύση σε αυτό το δράμα που ζούμε, τόσο καλύτερα».

Το Best-tv ανέφερε ότι «Ο Δραγασάκης »προσγείωσε» στην πραγματικότητα τον ΣΥΡΙΖΑ…» (στον τίτλο), ενώ στο κείμενο που ακολουθεί επιλέγει τη φράση «Είναι δύσκολο να υλοποιηθεί η δέσμευσή μας να ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό». Αυτό ακριβώς μετέφεραν και τα άλλα blog.[space size=»30″]

By