Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέα συνάντηση σήμερα για τα διαγνωστικά κέντρα

Το υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει μέχρι σήμερα το βράδυ όλους τους ασφαλισμένους μέσα από την ιστεσελίδα του ΕΟΠΥΥ ποιοι εκ των παρόχων παραμένουν συμβεβλημένοι και ποιοι όχι

nosokomes

Νέα συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα στις 12.00 ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), των ιδιωτικών εργαστηρίων και των διαγνωστικών κέντρων, μετά τις δύο άκαρπες συναντήσεις τους. Μετά το τέλος της δεύτερης συνάντησης την Τρίτη, παρουσία του υφυπουργού Αντώνη Μπέζα και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι οι πάροχοι επέμειναν στο αίτημά τους για αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και έδωσε διορία μέχρι σήμερα για την επίτευξη συμφωνίας.

Εάν η απόφαση των αρμοδίων συλλογικών οργάνων είναι η επίσχεση, ο ΕΟΠΥΥ αναμένεται να εκδώσει σήμερα σχετική ανακοίνωση, όπου θα πρέπει ο κάθε πάροχος να δηλώσει αν συμφωνεί με τις νέες συμβάσεις που θα προτείνει ο Οργανισμός, βάσει συγκεκριμένων όρων. Διαφορετικά, τόνισε ο Α. Γεωργιάδης, «θα θεωρούμε ότι έχουν καταγγείλει τη μεταξύ μας σύμβαση, αφού πλέον έχουν παύσει να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους μας, αποκλείονται από τη διαδικασία των νέων συμβάσεων και ο ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει με όσους παρόχους επιθυμούν να είναι συμβεβλημένοι με αυτόν».

Το υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει μέχρι σήμερα το βράδυ όλους τους ασφαλισμένους μέσα από την ιστεσελίδα του ΕΟΠΥΥ ποιοι εκ των παρόχων παραμένουν συμβεβλημένοι και ποιοι όχι. «Όσοι επιλέξουν τον δρόμο της καταγγελίας της συμβάσεως μέσω της επίσχεσης, θέλω να τους παρακαλέσω να αφαιρέσουν άμεσα τις πινακίδες που δηλώνουν ότι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, για να μη δυσκολεύονται και ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι μας. Το υπουργείο Υγείας θεωρεί ότι αυτή η λύση, που μόλις ανέφερα, πρέπει να είναι η έσχατη λύση» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Εξάλλου, με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία. Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για τη διαδικασία της αξιολόγησης του προσωπικού.

By