Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Kαι εγένετο η Νέα Φόρτσα Ιτάλια

Η Νέα Φόρτσα Ιτάλια ξεκινά σήμερα την πορεία της στην Ρώμη, με την συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου του κόμματος, στο οποίο συμμετέχει και ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

letasamarasgreece

Η Νέα Φόρτσα Ιτάλια ξεκινά σήμερα την πορεία της στην Ρώμη, με την συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου του κόμματος, στο οποίο συμμετέχει και ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η κεντροδεξιά παράταξη όμως, παρά τις διάφορες προσπάθειες, δεν μπόρεσε να αποφύγει την διάσπαση.

Χθες βράδυ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λέτα και υπουργός εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο ανακοίνωσε ότι τριάντα ένας γερουσιαστές και είκοσι πέντε βουλευτές δεν πρόκειται να στηρίξουν το νέο κόμμα του Μπερλουσκόνι και αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια νέα πολιτική δύναμη, η οποία θα φέρει το όνομα «Νέα Κεντροδεξιά». Αναμένεται να διαπιστωθεί μέχρι ποιού βαθμού, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και οι βουλευτές του θα προσπαθήσουν να ανεβάσουν τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης (προσφεύγοντας, πιθανώς, και σε κινητοποιήσεις οπαδών τους) με κύριο αίτημα την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By