Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέες αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων των τζιχαντιστών του ΙΚ

Από τις ΗΠΑ, σε Συρία και Ιράκ

aeroporiki epidromi gada

Νέες αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση (USCENTCOM), το μικτό επιχειρησιακό διοικητήριο του αμερικανικού στρατού που είναι αρμόδιο για την Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αμερικανικά και συμμαχικά αεροσκάφη από την Παρασκευή πραγματοποίησαν 23 επιθέσεις στη Συρία και άλλες 18 στο Ιράκ κατά θέσεων των μαχητών του ΙΚ.

Η Κεντρική Διοίκηση γνωστοποίησε ότι οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία περιελάμβαναν 13 επιθέσεις κοντά στο Κομπάνι την πολιορκούμενη από τους τζιχαντιστές πόλη στρατηγικής σημασίας στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, αλλά και 10 εναέρια πλήγματα κοντά στο Ντέιρ εζ Ζορ.

Τα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού στο Ιράκ, έκαναν οκτώ εξόδους πλήττοντας θέσεις κοντά στο Μπάιτζι, ενώ οι άλλες επιθέσεις έγιναν σε θέσεις τζιχαντιστών κοντά στη Φαλούτζα, τη Μοσούλη, τη Χαντίθα, το Ραμάντι, την αλ Κάιμ και τη Ρούτμπα όπως ανακοίνωσε η USCENTCOM.

By