Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών στη Συρία

Ακούστηκαν δεκάδες ισχυρές εκρήξεις στη Ράκα και στα περίχωρά της από τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ

tzixantistes_!

Τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην κεντρική Συρία έπληξαν αεροπορικές επιδρομές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, για πρώτη φορά αφότου ξεκίνησε η στρατιωτική εκστρατεία εναντίον της ριζοσπαστικής οργάνωσης αυτή την εβδομάδα, ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Τα πλήγματα είχαν στόχο θέσεις της αποσχισθείσας από την Αλ Κάιντα οργάνωσης στην περιοχή Χάμαντ, στο ερημικό τμήμα της κεντρικής επαρχίας Χομς, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στόχους αποτέλεσαν επίσης στην περιοχή εγκαταστάσεις του συνδεόμενου με την Αλ Κάιντα Μετώπου αλ Νούσρα, σύμφωνα με την εδρεύουσα στη Βρετανία οργάνωση. Δεν αναφέρθηκαν απώλειες.

Εξάλλου, οι ΗΠΑ και οι άραβες σύμμαχοί τους ενέτειναν τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική επαρχία Ράκα, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Ακούστηκαν τουλάχιστον 31 ισχυρές εκρήξεις στη Ράκα και στα περίχωρά της ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, σύμφωνα με την οργάνωση.

Πολεμικά αεροσκάφη της συμμαχίας των ΗΠΑ και αραβικών κρατών επέδραμαν σήμερα πάνω από χωριά κοντά στην κουρδική πόλη Κομπάνι η οποία πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Τα πλήγματα είχαν στόχο να εμποδιστεί η προέλαση των τζιχαντιστών στην Κομπάνι κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη καταλάβει δεκάδες χωριά γύρω από την Κομπάνι προκαλώντας μαζική έξοδο των κατοίκων προς την Τουρκία.

Οι ΗΠΑ και οι Άραβες εταίροι τους ξεκίνησαν προχθές αεροπορική εκστρατεία εναντίον της οργάνωσης των τζιχαντιστών η οποία έχει καταλάβει σημαντικά εδάφη στη Συρία τους τελευταίους μήνες.

Οι βάσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ αποτελούν επίσης στόχο αμερικανικών και γαλλικών μαχητικών.

Η εδαφική επέκταση της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Συρία και στο Ιράκ έχει προκαλέσει φόβους στη διεθνή κοινότητα για την ανάδυση ενός περιφερειακού θύλακα τζιχαντιστών.

Χθες, οι Βρετανοί βουλευτές ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της ένταξης στην υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αεροπορική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Η κυβέρνηση του Ιράκ έχει ζητήσει εξωτερική στρατιωτική υποστήριξη για την εκδίωξη των τζιχαντιστών.

Στο μεταξύ, η Συρία, στην οποία μαίνεται εμφύλιος πόλεμος εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια, έχει πει πως μια στρατιωτική επέμβαση στο έδαφός της θα θεωρηθεί επιθετική ενέργεια.

By