Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέες αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Τουλάχιστον 10 άμαχοι τραυματίστηκαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ μία γυναίκα διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση

israel_west640

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης πολλαπλές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες, μετά την εκτόξευση πυραύλων από Παλαιστινίους προς το νότιο Ισραήλ. Τουλάχιστον 10 άμαχοι τραυματίστηκαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ μία γυναίκα διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν πολλαπλές εκρήξεις στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και στην πόλη της Γάζας.

Συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ των ισραηλινών αστυνομικών αρχών και Παλαιστινίων, με αφορμή την απαγωγή και τη δολοφονία ενός εφήβου κοντά στην Ιερουσαλήμ, δύο ημέρες αφότου ανακαλύφθηκαν οι σοροί τριών νεαρών Ισραηλινών. Το κίνημα του «Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης» ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση δύο πυραύλων από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ.

By