Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέες ανατροπές σε δημοσκόπηση

35% θεωρεί καλύτερη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ – Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προηγείται η ΝΔ στην παράσταση νίκης

foititikes-ekloges-1Νέες ανατροπές προκύπτουν από τα αποτελέσματα του Βαρόμετρου Μαΐου για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή όπως παρουσιάστηκαν στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τη μέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει κεφάλι στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής με βάση τηλεφωνική έρευνα πρόθεσης ψήφου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28% έναντι 27,5% της ΝΔ . Η ΧΑ παραμένει στην Τρίτη θέση με 11,5% ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 6,5%  ,ΚΚΕ 6,5% ΑΝΕΛ 6% ,ΔΗΜΑΡ 5,5% και ΛΟΙΠΑ 8,5%.

Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 45% έναντι 41% του ΣΥΡΙΖΑ .

Οι πολίτες σε ποσοστό 35% θεωρούν πως καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα είναι μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έναντι 24% που υποστηρίζουν ότι καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα θα είναι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.Πάντως την πρώτη θέση καταλαμβάνει η απάντηση «καμία» με 38%…

Δέκα μονάδες προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με τον κύριο Σαμαρά να συγκεντρώνει το 40% έναντι 30% του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και 28% συγκεντρώνει η απάντηση , κανένας από τους δύο.

60 στους εκατό πολίτες απαντούν ότι μάλλον δεν υπάρχει αναγκαιότητα διεξαγωγής εκλογών έναντι 37% που απαντούν ότι μάλλον χρειάζεται να γίνουν εκλογές και 3 στους εκατό δεν έχουν γνώμη.

Την ίδια ώρα 47% πιστεύουν ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές ,έναντι 45% που απαντούν ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία .

Απαισιόδοξοι είναι οι Έλληνες για τη διάρκεια της κρίσης καθώς 27% εκτιμούν ότι από το σημείο που βρισκόμαστε τώρα χρειάζονται πάνω από δέκα χρόνια για να ξεπεραστεί η κρίση ενώ 29% εκτιμούν πως απαιτούνται 6 έως δέκα χρόνια

Τέλος, το 69% των ερωτηθέντων, θεωρούν πως η φράση που χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ είναι «περνάει κρίση».

By