Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέες αποκαλύψεις για τις σχέσεις Μπαλτάκου με την Χ.Α

«Λειτουργούσε ως άτυπος καθοδηγητής των βουλευτών της Χρυσής Αυγής»

BALTAKOS

Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και πρώτος τη τάξει σύμβουλος του πρωθυπουργού Τάκης Μπαλτάκος φαίνεται ότι δεν περιοριζόταν μόνο σε επαφές και κουτσομπολιά με τους χρυσαυγίτες.

Όπως αποκαλύπτεται από τα μηνύματα που έστελνε στον Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Μπαλτάκος λειτουργούσε ως άτυπος καθοδηγητής των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και είχε κατορθώσει να λειτουργεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης ως παράρτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο Μπαλτάκος εμφανίζεται να περνά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να δίνει εντολές για το πώς θα ψηφίσουν οι χρυσαυγίτες, σε ζητήματα που διαίρεσαν την τότε τρικομματική κυβέρνηση. Μάλιστα δεν παρέλειπε να επιβραβεύσει τους χρυσαυγίτες για την απαράδεκτη στάση τους μέσα στην αίθουσα της Βουλής ενθαρρύνοντας τους τραμπουκισμούς τους.

Στενός συνεργάτης του Κασιδιάρη, ονόματι Ζούμπος, στέλνει μηνύματα στον εκπρόσωπο τύπου της οργάνωσης και όλα αναφέρονται στον Τάκη Μπαλτάκο.

Σε ένα πρώτο μήνυμα στις 5 Φεβρουαρίου 2013 ο Ζούμπος ειδοποιεί τον Κασιδιάρη: «Μόλις πέρασε από γραφείο Τάκης Μιχαλόλιας και Τάκης Μπαλτάκος». Ο αδερφός του αρχηγού δηλαδή και γνωστός ποινικολόγος επισκέπτεται μαζί με τον Τάκη Μπαλτάκο για τη Χρυσή Αυγή, προφανώς για να δουν τον Μιχαλολιάκο.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το δεύτερο μήνυμα στις 25 Φεβρουαρίου 2013. «Με είπε [sic] Μπαλτάκος ότι αύριο 12:00 στην Επιτροπή για τα ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη πρέπει να είμαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χεριών. Επίσης μου’πε για Πέμπτη την τροπολογία των 85 για γένος στις Στρατιωτικές Σχολές. Του’ πα είμαστε ενήμεροι!».

Το τρίτο μήνυμα έχει τον ίδιο αποστολέα και αποδέκτη τον Κασιδιάρη στις 17 Μαΐου 2013. «Πέρασε Μπαλτάκος και είπε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Ηλιόπουλο. Τα συγχαρητήρια έρχονταν λίγα λεπτά μετά τις αθλιότητες του Ηλιόπουλου από το βήμα της Βουλής, εξαιτίας των οποίων αναγκάστηκε ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης να τον απειλήσει ακόμα και με το φρουρό της Βουλής.

By