Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέες απώλειες στη Wall Street υπό το φόβο του tapering

Μικρή πτώση για Dow Jones και S&P 500, μεγαλύτερη η κάθοδος για το Nasdaq 

metoxes

Δεύτερη συνεχόμενη μέρα απωλειών για τη Wall Street, καθώς τα σημάδια που δείχνουν περαιτέρω βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας, φέρνουν ολοένα και πιο κοντά το ενδεχόμενο περιορισμού του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων (tapering) από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones έχασε 0,03% στις 16.264 μονάδες.

Ο Nasdaq είχε μεγαλύτερες απώλειες, κατά 0,54% στις 4.151 μονάδες, γεγονός που αποδίδεται στις πιέσεις που δέχθηκαν οι μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών εταιριών.

Ο S&P 500 έπεσε 0,19% στις 1.849 μονάδες.

Στις οικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας , το υπουγείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στην Πέμπτη πως το ΑΕΠ της χώρας ενισχύθηκε στο 2,6% για το δ” τρίμηνο του 2013. Παρότι το μέγεθος κινήθηκε υψηλότερο από την προηγούμενη εκτίμηση που το τοποθετούσε στο 2,6%, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν ελαφρώς υψηλότερη ανάπτυξη 2,7%.

Αντιθέτως, οι αναλυτές διαψεύστηκαν ευχάριστα με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ. Ο αριθμός των Αμερικανών που αιτήθηκαν επιδόματος, υποχώρησε κατά 10.000, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 311.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Μαρτίου διολισθαίνοντας σε χαμηλό τεσσάρων μηνών, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τις νέες αιτήσεις στις 325.000.

Με πληροφορίες από: capital.gr

 

By