Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέες βολές Ερντογάν κατά του Twitter

Επίθεση του Τούρκου πρωθυπουργού κατά των social media 

An image of Turkish Prime Minister Erdogan on a twitter account is pictured through a magnifying glass in this illustration picture taken in Istanbul

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Twitter για φοροδιαφυγή, μετά τη χρησιμοποίηση του δικτύου για τη δημοσίευση του περιεχομένου τηλεφωνικών συνομιλιών που εμπλέκουν τον ίδιο και το περιβάλλον του σε πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς.

«Το Twitter, το YouTube και το Facebook είναι διεθνείς εταιρείες που συστάθηκαν για το κέρδος. Το Twitter είναι παράλληλα και φοροφυγάς. Θα ασχοληθούμε με αυτό», προειδοποίησε.

Η τουρκική αρχή εποπτείας των τηλεπικοινωνιών απέκλεισε έπειτα από εντολή της τουρκικής κυβέρνησης την πρόσβαση στο Twitter στις 20 Μαρτίου. Η Αγκυρα αναγκάσθηκε, μετά τη διεθνή κατακραυγή και την απόφαση του τουρκικού Συνταγματικού Δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικό το μέτρο, καθώς παραβίαζε την ελευθερία της έκφρασης, να άρει την απαγόρευση στις 3 Απριλίου.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας καταδίκασε για δεύτερη φορά σήμερα την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου: «Εφαρμόσαμε την απόφαση, αλλά το επαναλαμβάνω, δεν την σέβομαι».

Πηγή: ΑΜΠΕ

By