Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέες βολές ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο χρέος

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον Πάνο Σκουρλέτη

NDvsSYRIZA

«Οι «Κασσάνδρες» της Κουμουνδούρου, ξαναβγήκαν από το ντουλάπι τους και μοιράζουν μιζέρια και φθηνό λαϊκισμό» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στη δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη για τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης στο θέμα του χρέους.

«Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ποιο από τα δύο κόμματα θα κάνει διαπραγμάτευση; Αυτό του κ. Λαφαζάνη ή εκείνο του κ. Τσίπρα;» προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει ότι «το πλεόνασμα επικοινωνιακής πολιτικής εκ μέρους της κυβέρνησης δεν μπορεί να καλύψει τα πραγματικά αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας καθώς και την αποτυχία του μνημονικού προγράμματος που αυτή υπηρετεί χωρίς δισταγμό.

Ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει ακόμα ότι «οι θριαμβολογίες περί του πρωτογενούς πλεονάσματος αποκρύπτουν πως, οποίο και αν είναι το τελικό μέγεθός του, βασίστηκε στη δυστυχία του ελληνικού λαού, στην ισοπέδωση της οικονομίας και δεν είναι διατηρήσιμο καθώς υπονομεύει το ίδιο του το μέλλον».

Όπως λέει «τη στιγμή που ακόμη και η Deutsche Bank εκτιμά μόλις 26 δισ. το όφελος από τα σενάρια ελάφρυνσης που διαρρέονται, ο Bloomberg διαπιστώνει πως δεν υπάρχει λύση χωρίς κούρεμα του χρέους και ο ΟΟΣΑ μετά το ΔΝΤ ομολογεί πως « κάναμε λάθος εκτίμηση για το εύρος της κρίσης», η κυβέρνηση επαναλαμβάνει μονότονα πως η ελληνική πλευρά έκανε αυτό που έπρεπε, δηλαδή πως εφάρμοσε την λάθος συνταγή.

Ακόμα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «χωρίς να αμφισβητεί τη στρατηγική της κας Μερκελ, εκλιπαρεί να μην υπάρξουν νέα μέτρα πριν τις ευρωεκλογές, ενώ φαίνεται διευθετημένη να πάει σε λύσεις που θα υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας για τα επόμενα πενήντα χρόνια».

By