Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέες εξελίξεις για τον εμπρησμό στις Σκουριές

Τι δείχνουν οι συνομιλίες των υπόπτων για τα επεισόδια στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός.

skouries1Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τα γεγονότα στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός έρχονται στο φως από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των ανθρώπων που κατηγορούνται για την επίθεση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, μέρος της οποίας αποκαλύπτει η Βραδυνή, ένας κατηγορούμενος υποστήριζε ότι κοιμήθηκε με τη γυναίκα του και το πρωί πήγε εκκλησία, αλλά όπως διαπιστώθηκε, το κινητό του εξέπεμπε από τις Σκουριές το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου και το πρωί της Κυριακής, την ώρα της Θείας Λειτουργίας, είχε 13 κλήσεις από τη γυναίκα του.

«Άλλος κατηγορούμενος καταθέτει ότι κοιμήθηκε νωρίς και είχε κλειστό το κινητό του. Εκείνη τη μέρα είχε γενέθλια. Δεν βγήκε να διασκεδάσει και δεν δέχθηκε τηλεφωνήματα για ευχές (;)» τονίζει αξιωματικός της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην πολυσέλιδη κατάθεσή του.

Η Ελληνική Αστυνομία εκτιμά ότι υπήρχαν δύο ομάδες στην επίθεση: η μία που πραγματοποίησε την επίθεση στο εργοτάξιο και αυτή που λειτούργησε υποστηρικτικά, δημιουργώντας ακόμα και οδοφράγματα στους δρόμους.

Παράλληλα, τα στελέχη της αστυνομίας σημειώνουν πως τέσσερις από τους κατηγορούμενους προχώρησαν σε αλλαγή του κινητού τους τηλεφώνου λίγες ημέρες μετά την επίθεση.

By