Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ορίστηκαν οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς

Οι κ. Αθανασίου και Μπρης θα είναι οι αντικαταστάτες των κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.

areios-pagos-2Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου τοποθέτησε σήμερα στις θέσεις των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, τους αντεισαγγελείς Εφετών Αθηνών Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρης.

Ο Παναγιώτης Αθανασίου από τη θέση του εισαγγελέα Πρωτοδικών χειρίστηκε στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας αρκετές υποθέσεις με πολιτικό χαρακτήρα, όπως τα μαύρα ταμεία της Siemens, το αντιπυραυλικό σύστημα TOR-M1, η προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard, η υπόθεση της Interamerican International που αφορούσε εξαπάτηση ομογενών από τη Νότια Αφρική και τη Γερμανία και η υπόθεση του τότε γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου με το «ροζ» DVD.

Από την πλευρά του ο Γαληνός Μπρης ήταν το πρόσωπο που έστειλε στα δικαστήρια των πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, καθώς ήταν εκείνος που πρότεινε την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» του έτους 2010 (χρήση 2009).

Επίσης, ο κ. Μπρης ως εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την αθώωση των αθλητών Κεντέρη-Θάνου για «σκηνοθετημένο ατύχημα, ψευδορκία και παρεμπόδιση ελέγχου ντόπινγκ» λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του 2004.

By