Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για την τελική συμφωνία με την τρόικα

Η συμφωνία για τις τράπεζες άνοιξε το δρόμο για μία τελική συμφωνία μέχρι την Κυριακή

troika-mitsotakisA

Ξεκίνησε το Σάββατο στις 11 το πρωί νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα, με όλους τους εμπλεκόμενους με το μνημόνιο υπουργούς να «παρελαύνουν» από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αναζητηθούν οι συμβιβασμοί που θα επιτρέψουν μία συμφωνία.

Πρώτος ξεκίνησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθούν οι υπουργοί Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Το βράδυ του Σαββάτου θα ξέρουμε αν θα υπάρξει συμφωνία ως την Κυριακή ή το πολύ τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα λόγια ανώτατου αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών.

Μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση, που ξεκίνησε στις 9 το βράδυ της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωνε ότι «σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος» και καλύφθηκε αρκετό έδαφος.

Στις διαπραγματεύσεις κυριάρχησε η συζήτηση για τις τράπεζες, παρουσία και της επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι δυο πλευρές πλησίασαν σε συμφωνία για το νομοσχέδιο που θα επιτρέψει να προχωρήσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank.

 

By