Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ ο Kamil Ziegler

paixnidia

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 33% στην Emma Delta

FOSPHOTOS

O Kamil Ziegler αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κατά τη διαδικασία εκλογής νέων μελών του ΔΣ, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων.  Στην Emma Delta ανήκει και τυπικά πλέον το 33% του ΟΠΑΠ καθώς ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του ποσοστού έναντι 652 εκατ. ευρώ.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο χρηματιστήριο, διακινήθηκαν τρία πακέτα των 29,2 εκατ., των 30 εκατ. και των 46 εκατ. τεμαχίων, με το σύνολο τους να ανέρχεται ακριβώς στο 33% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ.

Η συνολική αξία των πακέτων ανέρχεται στα 622 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος έφτασε στα 105,27 εκατ. μετοχές. Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Emma Delta προχώρησε προ ημερών στη διάθεση ομολόγων υψηλής εξασφάλισης, ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Συνολικά η εξαγορά του συγκεκριμένου ποσοστού του ΟΠΑΠ στοίχισε 652 εκατ. ευρώ (622 εκατ. ευρώ δόθηκαν με τη μεταβίβαση των μετοχών και τα υπόλοιπα 30 σε 10 ετήσιες δόσεις) και χρηματοδοτήθηκε κατά 400 εκατ. ευρώ με δανεισμό. Στην Emma Delta οι μέτοχοί της βάζουν 274 εκατ. ευρώ, τα οποία μαζί με τα 400 του δανεισμού φθάνουν τα 674 εκατ. ευρώ.

Το ποσό υπερκαλύπτει το κόστος της εξαγοράς γιατί καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα της Emma Delta (υπολογίζονται σε 5 εκατ. ευρώ ετησίως) και τα έξοδα (προμήθειες) σε αναδόχους και συμβούλους για την έκδοση των ομολογιακών δανείων.

Το νέο του ΔΣ του ΟΠΑΠ συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

1. Kamil Ziegler – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
2. Σπύρος Φωκάς – Αντιπρόεδρος Α”, Μη Εκτελεστικό Μέλος
3. Pavel Horak – Αντιπρόεδρος Β”, Μη Εκτελεστικό Μέλος
4. Michal Houst – Εκτελεστικό Μέλος
5. Γεώργιος Μελισσανίδης – Μη Εκτελεστικό Μέλος
6. Xρήστος Κοπελούζος – Μη Εκτελεστικό Μέλος
7. Pavel Saroch – Μη Εκτελεστικό Μέλος
8. Konstantin Yanakov – Μη Εκτελεστικό Μέλος
9. Marco Sala – Μη Εκτελεστικό Μέλος
10. Igor Rusek – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
11. Rudolf Jurcik – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Πιο αναλυτικά, α) το Διοικητικό Συμβούλιο στην 38η Συνεδρίασή του της 11ης Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10:30, μετά την παραίτηση των Μελών του, κ.κ. Παναγιώτη Κολιοπάνου του Φιλίππου, Δέσποινας Λασκαρίδου του Σάββα, Επαμεινώνδα Λεκέα του Ιωάννη, Θεοφάνη Μουστακάτου του Εμμανουήλ, Γρηγορίου Φελώνη του Βασιλείου, Γεωργίου Συμεωνίδη του Χρήστου και Ευθυμίας Χαλάτση του Χαραλάμπους, εξέλεξε σε αντικατάσταση και για το υπόλοιπο της θητείας των παραιτηθέντων τους κ.κ. Kamil Ziegler, Pavel Horak, Michal Houst, Γεώργιο Μελισανίδη, Χρήστο Κοπελούζο, Pavel Saroch, Igor Rusek και συγκροτήθηκε σε Σώμα.
β) το Διοικητικό Συμβούλιο στην 39η αυτόκλητη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 11ης Οκτωβρίου.2013 και ώρα 13:00, μετά την παραίτηση των Μελών του, κ.κ. Κωνσταντίνου Λουρόπουλου του Γεωργίου, Στέφανου Παντζόπουλου του Γιαννούλη και Κωνσταντίνου Φουλίδη του Ιωάννη, εξέλεξε σε αντικατάσταση και για το υπόλοιπο της θητείας των παραιτηθέντων, τους κ.κ. Konstantin Yanakov, Marco Sala, Rudolf Jurcik.

Οι ανωτέρω αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με άρθρο. 7β΄ του Κ.Ν. 2190/1920, στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΟΠΑΠ Α.Ε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By