Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νέος σεισμός στην Αμφίκλεια

Και τρίτος σεισμός στην Αμφίκλεια, ενώ οι κάτοικοι μετρούν ζημιές.

seismos2Νέα σεισμική δόνηση της τάξης των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08:45 το πρωί της Τρίτης στην Αμφίκλεια.  Εν τω μεταξύ σε Ρεγγίνι, Δρυμαία, Ξυλικούς και την ευρύτερη περιοχή μετρούν νέες πηγές από τους δύο προηγούμενους σεισμούς.

Κτίρια που έφεραν ήδη τα σημάδια των συνεπειών προηγούμενης σεισμικής δραστηριότητας είναι πλέον ετοιμόρροπα. Ορισμένες αποθήκες ισοπεδώθηκαν και σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζονται ρωγμές.

Οι δύο σεισμικές δονήσεις των 4,6 και 4,8 Ρίχτερ χθες το απόγευμα έβγαλαν και πάλι στο δρόμο τους κατοίκους οι οποίοι διαπιστώνουν ότι ακόμη και σε σπίτια τα οποία δεν είχαν πληγεί από τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις πριν ένα – ενάμιση περίπου μήνα τώρα ο εγκέλαδος έχει αφήσει τα αποτυπώματά του.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καμμένων Βούρλων Ταξιάρχη Φακίρη: «Υπάρχουν και νέες ζημιές σε σπίτια όπως επίσης και στην εκκλησία στο Ρεγγίνι. Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και δεν θέλει να μπει στα σπίτια του ακόμη και για να διαπιστώσει πιθανές εσωτερικές ζημιές».
Οι δονήσεις συνδέονται με τον σεισμό μεγέθους 5,3 που σημειώθηκε  στις 7 Αυγούστου. Το ακριβές επίκεντρο των δονήσεων είναι, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Αμφίκλειας.
 
«Η δραστηριότητα είναι συνέχεια των προηγούμενων φαινομένων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος και πρόσθεσε ότι οι επιστήμονες θα πρέπει να είναι λίγο επιφυλακτικοί.
Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
(Visited 1 times, 1 visits today)
By